Mačą užtikrinčiau pradėjo viešnios, tačiau jau ketvirčio pabaigoje 2 tritaškius iš eilės pataikiusios vilnietės išlygino žaidimą. Antro ketvirčio pradžioje „Kibirkšties“ komanda spurtavo 10-0 ir perėmė rungtynių kontrolę į savo rankas. Po dviejų kėlinių sostinės krepšininkės pirmavo 6 taškų skirtumu.

Trečiajame ketvirtyje komandos daugiau dėmesio skyrė gynybai ir sunkiai rinko taškus. Jaunatviško entuziazmo vedinos „Kibirkšties“ krepšininkės savo pranašumą padidino iki 12 taškų. Vis tik supratusios, kad neturi kur trauktis „Utenos“ krepšininkės paskutiniame kėlinyje surengė spurtą ir likus 2 minutėms komandas skyrė tik taškas. Tačiau šaltakraujiškai pabaigą sužaidusios „Kibirkšties“ krepšininkės išsaugojo pranašumą ir šventė antrą pergalę serijoje.

„Kovojome, buvo daug kontaktinės kovos, tačiau merginos nesupanikavo. Visą laiką tikėjome pergale“, - po mačo sakė „Kibirkšties“ komandos vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. – Metėme daug laisvų metimų, nors kai kurie neįkrito, tačiau merginos nebijojo ir ateityje tikrai pataikysime. Sėkmingai dirbome gynyboje, kovojome drąsiai, aktyviai. Visą laiką vyko kova. Mes nuo sezono pradžios ruošėmės šitiems svarbiausiems mačams, grūdinomės. Dar liko vienas žingsnis, kovosime toliau. „Utena“ patyrusi komanda, pavojinga galvoti, kad kitose rungtynėse jau viskas baigsis. Tai bus gyvenk arba mirk rungtynės“.

„Pergalė lėmė trenerių nurodymų vykdymas, pabaigoje davė pylos ir vėl pradėjome žaisti. Sėkmingai žaidėme gynyboje, norėtume seriją baigti Utenoje“, - po susitikimo kalbėjo „Kibirkšties“ puolėja Laura Juškaitė.

Nugalėtojų gretose Daugilė Šarauskaitė pelnė 17 taškų ir atkovojo 9 kamuolius. 12 taškų pridėjo Laura Juškaitė, 10 – Shenita Landry (8 atk. kam.), Vitalija Kaminskytė – 9 (6 atk. kam.), Eglė Šniokaitė – 7, Justina Kraujūnaitė – 6, Gabija Meškonytė – 2, o Laurita Jurčiūtė, Vita Gorobets ir Dalia Donskichytė taškų nepelnė.

„Utenos“ komandoje po 12 taškų surinko Mantė Kvederavičiūtė ir Rita Mileškienė, 11 – Marina Solopova.

Trečios ir galbūt lemiamos serijos rungtynės antradienį vyks Utenoje.