Mūsiškį įvertinę renginio organizatoriai jau vadina „talentu ir būsima krepšinio žvaigžde, kurios laukia puiki karjera“. Iš karto po apdovanojimo įteikimo buvo pažymėta, kad Lietuva – tikra krepšinio šalis, gausi talentingų šios sporto šakos perlų.

Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos auklėtinis D. Vilys gavo vieną iš dešimties pakvietimų į pagrindinę „Jordan Brand Classic“ (JBC) stovyklą Brukline (JAV).

Ketvirtadienio vakarą Brukline, „Barclays Center” arenoje lietuvio vedama „Baltųjų” komanda 63:58 įveikė „Juoduosius”, o D. Vilys buvo pripažintas geriausiu savo komandos krepšininku.

Domantas Vilys

Viso pasaulio talentų rungtynėse žaidė 10 krepšininkų iš Europos (lietuvis D.Vilys, du serbai, du ispanai, latvis, rusas, juodkalnietis, kroatas ir lenkas). Kiti 10 atvyko iš kitų žemynų (trys iš Afrikos, penki iš Amerikos ir du iš Azijos).

Rungtynes stebėjo NBA žvaigždės Carmelo Anthony, Victoras Oladipo ir Michaelas-Kiddas Gilchristas. Vakarą baigė žinoma atlikėja Nicki Minaj.

14-oje „Jordan Brand Classic” stovykloje atskirai rungtyniavo ir JAV besimokantys jaunieji krepšininkai. Vakarai palaužė Rytus 118:116. Pirmąsyk buvo surengtos ir amerikiečių merginų rungtynės, per kurias Rytai įveikė Vakarus 76:75.

Gavęs neeilinį pakvietimą į JAV D. Vilys sulaukė ir Toronto „Raptors“ klubo marškinėlius vilkinčio Jono Valančiūno, 2008 metais taip pat dalyvavusio šioje stovykloje, sveikinimo.

Be J. Valančiūno, 2012-aisiais šioje stovykloje yra dalyvavę Domantas Sabonis, Tadas Sedekerskis, ir Edvinas Šeškus.

Taip pat savo laiku čia žibojo LeBronas Jamesas, Camelo Anthony, Kevinas Durantas, Blake'as Griffinas ir kiti ryškūs dabartiniai NBA žaidėjai.

Tai kuo gi visus žavi iš Kupiškio kilęs ir prieš porą mėnesių 16-ą gimtadienį atšventęs 189 cm ūgio gynėjas?

„Jis turi labai gerą greitį, ypatingai pirmu žingsniu, – nė nedvejodamas išskyrė treneris R. Radvila. – Domas taip pat yra fiziškai stiprus, galingas jaunuolis – turi geras kojas. Be to, šiai dienai jo charakteris labai geras – kaip tikro sportininko: liaudiškai kalbant, jis nėra išmandrėjęs – turi savo tikslą ir neužriečia nosies, nes supranta, kad jam dar reikia dirbti ir dirbti.“

D. Vilys šiuo metu atstovauja 2000 metais gimusių vaikinų Š. Marčiulionio KA I-„Electrolux“ komandai. Moksleivių krepšinio lygoje (MKL) kupiškėnas per 14 sužaistų rungtynių vidutiniškai pelno po 16,6 taško, atkovoja po 6 kamuolius, atlieka po 4,2 rezultatyvaus perdavimo ir renka 19,4 naudingumo balo. Geriausias jo šio sezono mačas – prieš Panevėžio KKSC ekipą, į kurios krepšį D. Vilys įmetė 30 taškų ir iš viso surinko 38 naudingumo balus.

Kojas gynėjas jau spėjo apšilti ir vyrų krepšinyje. Tiesa, mėgėjiškame. Su savo mokyklos komanda jis grumiasi ir Vilniaus mėgėjų krepšinio sąjungos (VMKS) C lygoje. Joje jis vidutiniškai ant parketo praleidžia 24 minutes, per kurias renka 13 taškų, 5,3 atkovoto kamuolio, 2,6 rezultatyvaus perdavimo ir 16,2 naudingumo balo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)