LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas surengė jaunuoliams improvizuotą ekskursiją po federacijos patalpas, papasakojo apie jos veiklą. Savo ruožtu Karvio (Vilniaus raj.) Pumpėnų (Panevėžio raj.) ir Miroslavo (Alytaus raj.) jaunieji krepšininkai, pasėdėję LKF prezidento Arvydo Sabonio darbo kėdėje, paprašė LKF pagalbos renovuojant apgriuvusias ir aplaužytas lauko krepšinio aikštes.

„Svarbiausia, kad jie apskritai išvyko iš savo kaimo. Pamatė, kad jie patys gali kažką kurti ir saugoti. Bendradarbiaudami su Lietuvos krepšinio federacija galime kaimo vaikams parodyti, kad viskas yra įmanoma, kad per krepšinį galima save realizuoti“, – sakė projekto „Krepšinio galia“ organizatorius Arminas Vareika.

Jaunieji entuziastai papasakojo apie savo gyvenvietes, jų žmones ir parodė, kaip atrodo vietos, kuriose jie sportuoja, leidžia laisvalaikį su krepšinio kamuoliu.

„Visoms joms reikia renovacijos – vienai mažiau, kitai – daugiau. Mes tikrai padėsime šiems jaunuoliams. Tik reikia, kad ir jie padarytų tam tikrus namų darbus ir kad prie šios gražios iniciatyvos prisijungtų ir vietos savivaldybės“, – sakė M. Špokas.

„Krepšinio galia“ – lietuviškas tarptautinės programos „Hoops4Hope“ variantas, kurį pasiūlė filantropo Juozo Kazicko anūkas Peteris Kazickas. Jis pats savanoriškai dirbo šioje programoje Zimbabvėje. Kazickų fondo ir NBA pagalba programa pradėta ruošti 2014 m. balandį, o Lietuvoje pradėta įgyvendinti pernai.

Pagal šią programą vaikams rengiamos krepšinio treniruotės, po kurių su vaikais vyksta pokalbiai (juos vesti krepšinio trenerius apmoko specialistai). Taip siekiama išmokyti vaikus atpažinti rizikingas situacijas, jų išvengti ir kreiptis pagalbos, ugdyti pasitikėjimą, pagarbą, sugebėjimą išspręsti konfliktą, jiems skiepijamos žmogiškosios vertybės.

Prie programos „Krepšinio galia“ be įvairių kitų organizacijų, prisideda NBA, JAV Valstybės departamentas, „Gelbėkit vaikus Lietuva“ ir Lietuvos krepšinio federacija.

Pernai pagal šią programą buvo renovuota krepšinio lauko aikštė Šeškinėje, Vilniuje. Jos atidarymo šventėje dalyvavo NBA rungtyniaujantis Jonas Valančiūnas, NBA krepšinio operacijų direktorius Europos, Artimųjų Rytų ir Afrikos šalims, olimpinis čempionas Valdemaras Chomičius ir gausybė kitų svečių.

Siekiama, kad ši programa taptų ilgalaikė, o per ją į pagalbą Lietuvos vaikams ir jaunimui ateitų ir Lietuvą mylinti išeivija bei už Lietuvos ribų gyvenantys lietuvių draugai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)