Išskirtinai pasižymėti 190 cm ūgio gynėjui pavyko sekmadienio rungtynėse, kuriose „Estudiantes“ 91:84 nugalėjo Malagos „Unicaja“ su Mindaugu Kuzminsku, o N. Laprovittola per šį mačą pelnė net 29 taškus, pataikęs 3 iš 6 dvitaškių, 6 iš 8 tritaškių, 5 iš 6 baudų, surinkęs 28 naudingumo balus ir pranokęs netgi patį Mindaugą Kuzminską, kuris šiose rungtynėse taip pat sužaidė labai sėkmingai – pelnė 26 taškus.

„Magas iš Argentinos ištempė „Estudiantes“ ir paskandino „Unicaja“. Tai naujas herojus, tikras Eurolygos lygio žaidėjas“, – pompastiškai skelbia Marca.com, o savo pasirodymu džiaugiasi ir „naujus namus“ Madride atradęs N. Laprovittola.

„Estudiantes“ pradeda manimi tikėti, darau viską, kad būčiau kuo naudingesnis šiai komandai“, – sako N. Laprovittola, bandantis ištempti „Estudiantes“ iš iškritimo į žemesnę lygą zonos. Šiuo metu Madrido komanda tarp 18-os komanų užima 17-ąją poziciją (7/20), tačiau viliasi pakilti į 16-ąją leidžiančią išlikti elitinėje ACB lygoje.

„Ispanija – tai vieta, kurioje aš visada norėjau žaisti. Lygiai taip, kaip ir Argentinos rinktinė, su kuria tikimės kuo sėkmingiau pasirodyti olimpinėse žaidynėse“, – pažymi N. Laprovittola.

Pastebėtina, kad N. Laprovittola su Argentinos rinktine bus Lietuvos varžovu Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, o pats argentinietis – vienas iš geriausiai lietvišką krepšinį pažįstančių varžovų žaidėjų.

„Lietuvos ryte“ N. Laprovittola žaidė nuo sezono pradžios iki sausio 6 d., kuomet abipusiu susitarimu išsiskyrė su klubu. Vidutiniškai LKL čempionate jis pelnydavo po 10,3 taško ir atlikdavo po 3,8 rezultatyvaus perdavimo.

Persikėlęs į Madridą gynėjas vidutiniškai pelno po 15,1 taško ir atlieka po 4,6 rezultatyvaus perdavimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)