74-erių amerikietis, duodamas interviu „Salt Lake Tribune“ portalui atskleidė, kad jau kurį laiką kenčia nuo Parkinsono ligos. Anot J. Sloano, jam ji buvo diagnozuota praėjusį rudenį.

Nors jau kurį laiką yra kamuojamas neurologinės ligos simptomų (sutrikę judesiai, miegas, prikimęs balsas), J. Sloanas tvirtina nenorintis, kad žmonės imtų jo gailėtis.

„Tikrai nelaukiu jokios užuojautos“, – pareiškė J. Sloanas, nepaisant ligos, kas dieną keletą valandų skiriantis pasivaikščiojimams ir nueinantis po keturias mylias (apie 6,4 kilometro).

J. Sloanas „Jazz“ komandą treniravo nuo 1988-ųjų iki pat 2011-ųjų, kuomet netikėtai pasitraukė iš stratego posto.

Lietuvos krepšinio aistruoliams J. Sloanas geriausiai įsiminė iš legenda tapusių paskutinio XX a. dešimtmečio NBA finalo kovų tarp Čikagos „Bulls“ ir „Jazz“ komandos, kuriai tuo metu atstovavo Karlas Malone'as ir Johnas Stocktonas.

Savo krepšininko karjeros metais J. Sloanas atstovavo Baltimorės „Bullets“ ir Čikagos „Bulls“ komandoms, jis du kartus buvo išrinktas į NBA „Visų žvaigždžių“ dienos rungtynes (1967 ir 1969 metais).

2009 metais jis buvo išrinktas į NBA šlovės muziejų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją