Dvi pergales turintys kauniečiai nebeturi šansų pakilti iš paskutinės vietos TOP-16 etapo F grupėje, bet „Žalgiris“ dar gali netapti blogiausia antrojo etapo komanda ir pasivyti E grupėje žaidžiančias Malagos „Unicaja“ bei Zagrebo „Cedevita“ ekipas. Jos laimėjo po tris kartus.

„Barca“ laimėjo trejas iš pastarųjų ketverių Eurolygos rungtynių. „Žalgiris“ mėgins nutraukti keturių iš eilės nesėkmių seriją.

Septynias pergales iškovojusi „Barcelona“ dar neužsitikrino kelialapio į atkrintamąsias varžybas. Jei Katalonijos klubas pralaimės „Žalgiriui“, o Maskvos srities „Chimki“, Pirėjo „Olympiacos“ ir Bambergo „Brose Baskets“ triumfuos paskutiniame TOP-16 ture, „Barca“ liks už borto.

„Žalgiris“ su „Barcelona“ šį sezoną kovos jau ketvirtą kartą. Antrame etape Katalonijos ekipa namie laimėjo 92:86, o reguliariajame sezone komandos pasidalijo po pergalę – „Žalgiris“ varžovus nugalėjo išvykoje 92:88, o nusileido jiems savo arenoje 78:85.

Pagal daugumą komandinių statistikos rodiklių pranašesni „Barcelona“ krepšininkai. Kauniečiai tik kiek geriau kovoja dėl atšokusių kamuolių ir kur kas taikliau meta baudas. Javiero Pascualio auklėtiniai rečiausiai klysta turnyre – vidutiniškai 11,3.

Katalonijos klubas neturi ryškesnio puolimo lyderio. Rezultatyviausiai rungtyniaujantis vidurio puolėjas Ante Tomičius pelno tik po 10,7 taško. Be to, kroatas sugriebia 5,3 kamuolio.

„Barcelona“ užima pirmąją vietą Ispanijos čempionate – 24 pergalės, 2 pralaimėjimai. Antroje pozicijoje esanti „Valencia“ atsilieka dviem laimėjimais.

Transliacijų tvarkaraštis:

Balandžio 7 d.

19.40 val. „Žalgiris“ – „Barcelona“
21.40 val. „Real“ – „Chimki“
23.45 val. „Brose Baskets“ – „Laboral Kutxa“

Balandžio 8 d.

21.40 val. „Olympiacos“ – CSKA
23.45 val. „Unicaja“ – „Fenerbahce Ulker“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)