Mačą geriau pradėjo „Kibirkšties“ komanda. Drąsiai pradėjusios rungtynes vilnietės po pirmojo kėlinio pirmavo 4 taškais. Tačiau jau antrame ketvirtyje aikštės šeimininkės suaktyvino gynybą ir ne tik išlygino, tačiau ir persvėrė rezultatą. Po dviejų kėlinių 4 taškais jau pirmavo „Sūduvos“ komanda.

Trečiajame kėlinyje komandos dar daugiau dėmesio skyrė gynybai. Vos 6 taškus per kėlinį varžovėms leidusi įmesti „Kibirkštis“ po trijų kėlinių sugebėjo išlyginti rezultatą. Viskas sprendėsi ketvirtame ketvirtyje.

Sužaidus 5 minutes vilnietės jau atsiliko 5 taškais ir sostinės klubo treneriai buvo priversti prašyti minutės pertraukėlės. Reikalai ne itin pagerėjo ir likus 2 minutėms komandas jau skyrė 6 taškai, o mačą kuriam laikui sustabdė šviesų gedimas. Netrukus šeimininkės spurtavo 5-0 ir likus pusantros minutės pirmavo 9 taškais. Vos 1 tritaškį iš 17 bandymų pataikiusi „Kibirkštis“ turėjo pripažinti varžovių pranašumą (56:65).

„Mums pritrūko patirties, ramybės ir išminties“, – po mačo sakė „Kibirkšties“ komandos vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. – Tai mūsų pirmas pusfinalis, neįmesti baudos metimai, praleisti tritaškiai. Galėjome 2 kėlinyje perlaužti rungtynių iniciatyvą, tačiau leidome varžovėms pataikyti tritaškius ir tada turėjome vytis.

Toks jau sportas. Norėjome laimėti, tačiau ta pergalė būtų daugiau iš fantastikos srities. Turime savo tikslus ir kausimės dėl bronzos medalių. Ten kova vyks iki 3 pergalių, nors „Utena“ pagal sudėtį atrodo labai gerai, tačiau kol kas jos nedemonstruoja geriausio žaidimo“.

„Gynyba lėmė mūsų pergalę, tai buvo pergalės kelias, komanda padirbėjo kaip reikia. Intriga išliko visų rungtynių metu, tačiau dabar bus ramiau“, – sakė „Sūduvos“ treneris Rimvydas Samulėnas.

„Kibirkšties“ komandai šiame mače dėl traumos negalėjo padėti ukrainietė Vita Gorobets.

Rezultatyviausiai Vilniaus klube žaidė Laura Juškaitė. Puolėja per 24 minutes pelnė 14 taškų (2/2 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai, 10/10 baudos), atkovojo 5 ir perėmė 2 kamuolius.

Shenita Landry surinko 11 taškų (8 atk. kam.), Daugilė Šarauskaitė – 8 (3 blk.), Eglė Šniokaitė ir Gabija Meškonytė po 6, Justina Kraujūnaitė – 5 (4 kld.), Laurita Jurčiūtė – 4, Vitalija Kaminskytė – 2 (10 atk. kam., 4 rez. per.), o Agnė Bobinaitė taškų nepelnė.

„Sūduvos“ komandoje Iveta Šalkauskė surinko 14 taškų, o Laura Svarytė ir Shanika Butler pelnė po 9.

„Kibirkšties“ komanda seriją dėl bronzos medalių pradės jau balandžio 12 dieną.