San Antonijaus „Spurs“ simboliu jau tapęs 39-erių metų Timas Duncanas tapo pirmuoju NBA krepšininku, kuris, vilkėdamas vienos komandos marškinėlius, laimėjo 1000 rungtynių.

19-tą sezoną NBA lygoje žaidžiantis 211 cm ūgio amerikietis taip pat prisijungė prie tokių legendų kaip Kareemas Abdul-Jabbaras ir Robertas Parishas, kurie iki šiol vieninteliai per savo karjerą buvo pasiekę tokį pergalių skaičių.

1997 metais T. Duncaną pirmuoju šaukimu pasikvietusi „Spurs“ centro ištikimybe džiaugiasi iki šiol. Jis klubą per tą laiką atvedė iki penkių NBA čempiono titulų (1999, 2003, 2005, 2007 ir 2014 metais).

Šiame sezone JAV krepšininkai per kiekvienerias rungtynes vidutiniškai pelno 8,4 taško, po krepšiais sugriebia 7,4 kamuolio ir blokuoja 1,3 varžovų metimo.

Tuo metu 30-metis Fynikso „Suns“ puolėjas Mirza Teletovičius tapo daugiausiai per vieną NBA sezoną tritaškių pataikiusiu atsarginiu žaidėju. Geriausią savo karjeros sezoną stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje žaidžiančio bosnio sąskaitoje – 165 tikslūs tolimi metimai.

Rekordą 206 cm ūgio snaiperis pagerino rungtynių su Atlantos „Hawks“ ekipa metu, kai per 28 minutes įmetė 3 tritaškius iš 8.

Verta pažymėti, kad praėjusiame sezone ant plauko buvo pakibusi ne tik M. Teletovičiaus karjera, bet ir gyvybė – jam buvo diagnozuota plaučių embolija.

Bet krepšininkas išsikapstė iš ligos patalų ir į NBA sugrįžo su trenksmu – šiemet vidutiniškai pelno 11,6 per rungtynes, o tritaškius meta 39,2 proc. taiklumu. Abu šie rodikliai – geriausiai jo karjeroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją