20 metų 203 cm ūgio lietuvis antradienį per rungtynes su "Chicago Bulls" komanda žaidė 33 min., pelnė 18 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

"Man Kleiza patinka", - neslėpė susižavėjimo Lietuvos krepšininko žaidimu rungtynes stebėjęs vienas pagrindinės "Nuggets" komandos lyderių Carmelo Anthony, rašo dienraštis "Rocky Mountain News".

"Mums patinka, kaip jis atakuoja krepšį, - pažymėjo vasaros lygos varžybose dalyvaujančios "Nuggets" komandos treneris Scottas Brooksas. - Manau, kad tai yra jo stiprioji pusė. Tik jis privalo suvokti, jog reikia greičiau atiduoti kamuolį komandos draugams, kai ima dengti du varžovai. Bet laikui bėgant tai ateis".

L. Kleiza jau žaidė ketverias vasaros lygos varžybų rungtynes, per kurias pelnė vidutiniškai po 12,8 taško ir atkovojo po 5,5 kamuolio. Jo dvitaškių ir tritaškių metimų taiklumas - 50 proc., o baudos metimų - net 86,4 proc.

L.Kleizą, pastaruosius dvejus metus atstovavusį Misūrio universiteto komandai, šių metų NBA naujokų biržoje 27-uoju šaukimu pasirinko "Portland Trail Blazers" klubas, tačiau netrukus jį kartu su 35-uoju šaukimu pasirinktu Ricky Sanchezu išmainė į "Nuggets" komandos 22-uoju pašauktą Jarrettą Jacką. Lietuvis jau pasirašė sutartį su Denverio klubu.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją