FIBA praėjusią savaitę Paryžiuje (Prancūzija) priėmė sprendimą klubus į naujai organizuojamą Čempionų lygą prisivilioti ne konkurencine kova, o prievarta.

Anot oficialaus sprendimo, jeigu federacijos ir nacionalinės lygos toleruos klubų norą žaisti ULEB Europos turnyre, gali nukentėti netgi nacionalinės komandos – jos gali būti išbraukiamos iš Europos čempionatų dalyvių sąrašų.

„Mes dar neapsisprendėme – laukiame oficialios LKL ir LKF pozicijos. Jeigu mūsų sprendimas gali daryti įtaką krepšinio rinktinės ateičiai, tai mes negalime žiūrėti tik savo reikalų“, – į susidariusią padėtį žvelgė „Neptūno“ direktorius Osvaldas Kurauskas.

Komandos, norinčios dalyvauti Europos turnyre, savo paraiškas ULEB turi pateikti iki balandžio 1 d. „Lietuvos rytas“ termino pabaigos nelaukė ir jau pasirašė trejų metų sutartį. Bet Klaipėdos klubas viliasi per likusį laiką dar sulaukti bent menkų naujienų iš LKL ir LKF vadovų.

Pastarieji savo sprendimą žada priimti tik balandžio 26 dieną vyksiančiame valdybos posėdyje, o su LKL atstovais Krepšinis.lt kol kas susisiekti nepavyko.

Verta pažymėti, kad Lietuva – viena iš šalių, pasirašiusių sutartį su FIBA dėl Čempionų lygos turnyro steigimo.

FIBA bauginimų jau anksčiau išsigando Italijos krepšinio federacija, kuri atsiribojo nuo nacionalinės lygos, nes ši palaikė Sasario „Dinamo“, Trento „Dilomiti Energia“ ir Emilijos Redžo „Grissin Bon“ klubų sprendimą pasirašyti sutartis su ULEB ir įsipareigoti dalyvauti Europos taurės turnyre.

Vis tik FIBA baimę įvaryti kol kas nusprendė tik Europos taurės turnyre dalyvausiančioms komandos – Eurolygos klubų, tarp kurių yra ir Kauno „Žalgiris“, nelietė.

Visoms 32 Čempionų lygos komandoms vien už dalyvavimą turnyre žadama skirti po 100 tūkst. eurų. Premijas dar labiau išaugintų sėkmingas pasirodymas – pavyzdžiui, nugalėtojams atiteks apie 0,5 mln. eurų.

Planuojama, kad 2016-2017 m. turnyre dalyvaus 56 komandos iš 30 šalių (su kvalifikaciniais etapais). Iš viso turnyre per sezoną bus sužaista daugiau nei 300 rungtynių. Reguliarusis sezonas startuos 2016-ųjų spalį, o finalo ketverto varžybos bus surengtos balandžio 28-30 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)