191 cm ūgio gynėjas antradienį oficialiai paskelbė, kad baigia savo karjerą nacionalinėje komandoje. Ilgus metus ekipai atstovavęs ir su ja 2008-aisiais Pekino olimpinių žaidynių bronzos medalį iškovojęs krepšininkas nebeslepia: „pavargau“.

„Tai labai liūdna žinia, sunku ją pranešti, ypač sužaidus tiek daug turnyrų ir laimėjus tiek įvairių titulų. Sprendimą priimti buvo sunku, tačiau viskam yra ribos. Olimpinėse žaidynėse aš nedalyvausiu ir karjerą nacionalinėje rinktinė skelbiu baigta. Sėkmės tiems, kurie Argentinos garbę gins ateityje“, – paskelbė veteranas, šiuo metu vis dar ginantis Los Andželo „Clippers“ garbę.

Visgi pastarąjį sezoną P. Prigioni NBA jau atlieka tik epizodinį vaidmenį. Vidutiniškai per rungtynes ant parketo jis praleidžia po 12,6 min., pelno po 2,2 taško ir atlieka po 1,9 rezultatyvaus perdavimo.

Argentinos rinktinė Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių turnyre vienoje grupėje kausis su Brazilijos, Lietuvos, Nigerijos, Ispanijos ekipomis bei dar viena komanda, kuri į varžybas pateks laimėjusi atrankos turnyrą.

Primename, kad visai neseniai kiek kitokį sprendimą priėmė kitas legendinis argentinietis – Emanuelis Ginobili pareiškė, kad Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse dalyvaus.

P. Prigioni pasitraukdamas iš komandos vietą joje tarsi užleidžia dviems kylančioms šalies žvaigždėms – gynėjams Fazundo Campazzo ir Lietuvoje nepriptapusiam Nicolasui Laprovittolai.

P. Prigioni žaidimo epizodai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją