Kaip jau skelbė Krepšinis.lt, FIBA vis atkakliau spaudžia žemyno klubus rinktis naują Čempionų lygos turnyrą. Nors Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Klaipėdos „Neptūnas“ ateinantį sezoną norėtų žaisti Eurolygos rengiamose Europos taurės varžybose, FIBA iškėlė ultimatumą – šie klubai privalo žaisti Čempionų lygoje.

„Yra įrankių, kuriuos FIBA gali priešpastatyti: nacionalinės rinktinės ir kiti dalykai“, – Krepšinis.lt sakė generalinis LKF sekretorius Mindaugas Špokas.

Ilgai laukti oficialaus FIBA pareiškimo neteko.

Anot FIBA, jeigu federacijos toleruos klubų dalyvavimą Eurolygos rengiamoje Europos taurėje, nukentėti gali ir nacionalinės rinktinės – jos gali būti išbraukiamos iš Europos čempionatų dalyvių sąrašų.

Taigi, jei „Lietuvos rytas“ ir „Neptūnas“ neatsisakys idėjos žaisti Europos taurėje, Lietuvos rinktinė teoriškai gali būti šalinama iš 2017-ųjų Europos čempionato, vyksiančio keturiose šalyse – Turkijoje, Suomijoje, Rumunijoje ir Izraelyje.

Šios sankcijos gali būti taikomos ir Lietuvai, ir kitoms su FIBA sutartį dėl Čempionų lygos pasirašiusioms šalims – Belgijai, Čekijai, Prancūzijai, Vokietijai, Gaikijai, Izraeliui, Italijai, Latvijai, Lenkijai ir kt.

Apie draudimą dalyvauti 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynės nėra užsimenama.

Šios istorijos atomazgos turėtume sulaukti artimiausiu metu. Klubai apie dalyvavimą Europos taurės varžybose Eurolygai turi duoti iki balandžio 1 d.

FIBA Čempionų lygos turnyro sistema:

Oficialią savo poziciją Lietuvos krepšinio federacija išsakys po vykdomojo komiteto posėdžio, kuris įvyks balandžio 26-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)