Pirmą susitikimą KTU namuose po sunkios kovos laimėjo 74:68 ir dabar jau turi vieną kozirį – net ir pralaimėję kauniečiai dar turės šansą atsigriebti namuose. To pasakyti apie Gargždų SC ekipą nebegalima.

Gargždiškiai turės dėti visas pastangas, kad išliktų kovoje dėl medalių. Tiesa, jų pusėje šįkart aikštės pranašumas ir Savaitės rungtynių šventė, kuri padės sukurti karštą atmosferą salėje.

Ši pora turi senų sąskaitų dar ir iš praėjusio sezono. Abi ekipos grūmėsi B diviziono finale, o pergalę tuomet sausu serijos rezultatu 2:0 iškovojo Gargždai. Abiejų komandų sudėtys drastiškai nepasikeitė, tačiau naujajame sezone KTU atrodė geriau. Reguliariajame sezone kauniečiai pergalę šventė dukart – 95:79 namuose ir 77:71 išvykoje.

„Lyginant Gargždų komandą reguliariojo sezono metu ir atkrintamųjų metu, tai matosi, kad padarė išvadas – agresyviau ginasi, yra kovingi“, – varžovų žaidimą įvertino KTU treneris Vytautas Pliauga.

Anot jo, pergalę pirmose ketvirtfinalio rungtynėse lėmė smulkmenos ir tam tikri teisingi sprendimai rungtynių metu. Taip pat strategas išskyrė patyrusių žaidėjų, o ypač – Mato Sapiegos, indėlį.

„Kas liūdina labiausiai, tai atkovoti kamuoliai. Nusileidžiam ūgiu varžovams, be to, jie agresyviai lipa ant kamuolio. Šitoje vietoje yra jų didžiausias pranašumas, kurį ir bando išnaudoti“, – kalbėjo strategas.

„Išvados, žinoma, bus daromos, bet nenorėčiau apie tai plačiau kalbėti. Pas juos bus be galo sunku žaist, bet iš kitos pusės atsakomybė didesnė guls ant jų pečių. Tai jiems gali būti paskutinės serijos rungtynės, o prieš savus sirgalius pralošti nenorėtų niekas. Mes šitoje vietoje jaučiame pranašumą. Juolab tikrai nebenorėtume grįžti žaisti į Kauną“, – sakė V. Pliauga.

Gargždų SC komandos treneris Audrius Mineikis sakė, kad didžiausia problema pirmame mače su KTU buvo pataikymas: „Pramesdavome iš patogių padėčių, laisvi. Tai, manau, kad ir Fortūna šiek tiek turėjo įtakos. Na, ir nustebino keletas jų žaidėjų, tačiau jų nevardinsiu“.

„Prieš antras rungtynes daug ko pakeisti nespėsime, bet tam tikrų korekcijų bus. Nebeturime ko prarasti, tad prieš savus sirgalius eisime tik laimėti. Sezono baigti komanda dar tikrai nenori“, – sakė A.Mineikis.

Gargždų SC ir Kauno KTU antros ketvirtfinalio rungtynės vyks kovo 19 d. (šeštadienį) 16 val. Gargžduose. Rungtynes tiesiogiai transliuos DelfiTV.