Kurčio auklėtinius tiesiog žlugdė lygos rekordą pasiekęs ir per vieną kėlinį 23 taškus pelnęs Kazanės „Uniks“ snaiperis Keithas Langfordas, o pačiam lietuviui po mačo teko gintis nuo pakankamai nemalonių žurnalistų klausimų.

„Aš atlieku savo darbą. Lyginant su ankstesniais sezonais komandos tvarkoje niekas nepasikeitė – dirbame tais pačiais metodais, kaip ir anksčiau. Tačiau kitas reikalas yra tas, kad prieš šį sezoną mes pakeitėme visą grupę žaidėjų, o jie kol kas ne visiškai supranta, apie ką eina kalba“, – po pralaimėjo „Uniks“ (85:90) aiškinosi R. Kurtinaitis, netrukus paklaustas, ar nejaučia dingusio savų krepšininkų pasitikėjimo.

Į tai lietuvis atsakė trumpai ir drūtai.

„Tokį klausimą reikia užduoti jiems, o ne man. Aš tik atlieku savo darbą“, – nukirto Kurtis. – Tačiau pripažinsiu, kad psichologinė situacija komandoje nėra gera, o tai matosi iš krepšininkų veiksmų. Ant vaikinų krenta didžiulė atsakomybė, o jie su ja nesusitvarko. Dabar mes privalome įveikti patys save, kitų vaistų nematau.“

R. Kurtinaitis pripažino, kad stabdydami K. Langfordą, sužaidusį vienas geriausių karjeros rungtynių, jo auklėtiniai mačo pradžioje buvo bejėgiai.

32-ejų amerikietis iš viso šiame mače surinko 38 taškus (9/13 dvitaškiai, 4/7 tritaškiai, 8/9 baudos), o 23 – per pirmąjį mačo ketvirtį, kurį „Chimki“ pralaimėjo 13:31.

„Keithas – šaunuolis, jis sužaidė puikiai. Pradžioje mes iš tikrųjų nieko negalėjome padaryti ir rungtynes pralaimėjome praktiškai per vieną kėlinį. Nesugebėjome rasti nė vieno žaidėjo, kuris galėtų apsiginti, kol aikštėje nepasirodė Jegoras Vialcevas. Belieka pasveikinti varžovus ir trenerį Jevgenijų Pašutiną. Jo komanda turi ambicijų“, – dėstė R. Kurtinaitis.

VTB Jungtinės lygos turnyro lentelėje „Chimki“ (16/8) užima 5-ąją vietą. Tuo metu „Uniks“ (21/3) komanda, kurios gretose žaidžia Artūras Milaknis, žengia antroje pozicijoje.

Aistros ir triukšmas dėl banguoto Chimkų komandos žaidimo kyla nebe pirmą kartą šiame sezone. Skambias pergales neretai keičia netikėti pralaimėjmai, o pastaruoju metu kolektyvas apskritai įkrito į duobę ir iš jos išsikapstyti nepajėgia. Rusijos žiniasklaidoje jau ne sykį buvo pasigirdę raginimų „Chimki“ vadovams atleisti R. Kurtinaitį, apie tai kalbėjo ir lietuvį savo bičiuliu laikantis rusų krepšinio analitikas Vladimiras Gomelskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)