22-ejų metų 206 cm ūgio kauniečio atstovaujama „Hofstra Pride“ komanda šešioliktfinalyje susigrums su „George Washington“ studentais, o rungtynes, kurios bus žaidžiamos kovo 16 dieną, tiesiogiai transliuos ESPN3 kanalas.

Verta pažymėti, kad šio turnyro finalo ketvertas vyks ne bet kur, o krepšinio Meka vadinamoje Niujorko „Madison Square Garden“ arenoje.

„Pride“ dvyliktukui vietą šiame turnyre garantavo kartu su „UNC Wilmington“ ekipa pasidalintas „Colonial Athletic Association“ reguliariojo sezono titulas.

Atkrintamosiose varžybose R. Gusčiui iki triumfo finale pritrūko labai nedaug – tik po pratęsimo 73:80 pralaimėta būtent pagrindiniams konkurentais. Ši nesėkmė ir užkirto kelią Hofstros komandai į „Kovo beprotybę“.

Iki tol NCAA NIT turnyre „Pride“ komanda varžėsi 1999, 2005, 2006 ir 2007 metais.

Tuo metu apie „Kovo beprotybę“ svajojęs ketvirtakursis Egdijus Mockevičius liko nieko nepešęs. 23-ejų metų 208 cm ūgio „centro“ sezonas – jau baigtas, nes komisijos kvietimo Evansvilio „Purple Aces“ nesilaukė net į NIT turnyrą.

Reguliariajame „Missouri Valley“ konferencijos sezone ši komanda finišavo antra, o atkrintamosiose taip pat suklupo finale – po metimo paskutinę sekundę 54:56 pralaimėjo vos penktą reitingą turėjusiems „Northern Iowa“ studentams.

NIT turnyre jėgas išbandys ir Pietų Karolinos „Gamecocks“ ekipa, kurios garbę gina Mindaugas Kačinas ir Laimonas Chatkevičius, o Aurimas Majauskas su „Sam Houston State“ ir Haroldas Saprykinas su „Anteaters“ varžysis CIT turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)