Meldonio (meldonium) dihidratas į draudžiamų preparatų sąrašą pateko tik nuo 2016 metų sausio 1 d. Mildronatas, kurio sudėtyje yra meldonio, didina ištvermę ir sumažina raumenų įsitempimą, esant dideliems fiziniams krūviams. Už jo vartojimą gresia griežtos sankcijos – diskvalifikacija iki ketverių metų.

„Istorija – labai paprasta. Kad jis bus įtrauktas į draudžiamų preparatų sąrašą, jeigu neklystu, mes sužinojome lapkričio mėnesį. Jeigu mūsų medikų personalas savo darbą atliko be klaidų, jokių incidentų dėl to neturėtų būti. Nenorėčiau vertinti kitų, bet jeigu kam nors tai buvo staigmena, tuomet, manau, kad tai yra neatsargaus ir neprofesionalaus požiūrio į darbą įrodymas“, – akmenis į įkliuvusiųjų daržą metė A. Vatutinas.

Per kelias pastarąsias dienas meldoniumo buvo rasta kelių sportininkų, tame tarpe ir rusų, kraujyje. Tarp jų – ne tik tenisininkė M. Šarapova, bet ir olimpietė dailiojo čiuožimo atstovė Jekaterina Bobrova, tinklininkas Aleksandras Markinas, olimpinis čempionas lengvaatletis Semionas Jelistratovas ar net greitojo čiuožimo pasaulio rekordininkas Pavelas Kuližnikovas.

„Visi vaistai, kuriuos CSKA naudoja žaidėjų atsistatymams, reabilitacijai ir gydymui, nuolat yra tikrinami dėl atitikimo anti-dopingo taisyklėms. Aš esu įsitikinęs, kad jokių „užslėptų“ tablečių mūsų gydytojai nenaudoja“, – pareiškė CSKA prezidentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)