Pirmą tarpusavio mačą laimėjo anykštėnai namuose 100:97, atsakomajame biržiečiai savoje arenoje atsirevanšavo 91:87. Lemiamas mačas vėl vyko Anykščiuose ir čia jau neužteko 4 kėlinių. Paskutinis bilietas į ketvirtfinalį atiduotas tik po pratęsimo. Galutinis rungtynių rezultatas buvo palankus „Biržams“ – 93:92.

Po šio susitikimo kalbintas biržiečių treneris Žydrūnas Kačinskas buvo kupinas emocijų ir džiaugėsi, kad sėkmė nenusisuko.

„Aukštaitijos derbis įvyko ir pavyko. Jei per 5 paskutines rungtynes bendrai sudėjus rezultatus komandas teskiria tik 1 metimas, tai reikia suprasti, kad galėjo nutikti bet kas. Mus šįkart lydėjo sėkmė.

Bet aš vis tiek manau, kad mes solidžiau žaidžiam už juos. Visas 3 serijos rungtynes kontroliavom, tačiau jų nenuspėjamas žaidimas, tolimi metimai iš 9-10 metrų padėdavo sugrįžti į rungtynes. Jų toks stilius ir reikia tai suprasti. Poziciniame žaidime mes stipresni, bet jie priversdavo įsivelti į savo žaidimo stilių ir mums tai nebūdavo paranku“, – pakomentavo Ž. Kačinskas.

Paklaustas, ar komanda jau pasiekė maksimalų tikslą šiame sezone patekdama tarp 8 stipriausių, strategas buvo nusiteikęs kategoriškai. Nepaisant to, kad teks žaisti su stipriausia pirmojo varžybų etapo komanda iš Akmenės, biržietis žadėjo nustebinti.

„Žinoma, kad kausimės tik dėl pergalės. Bandysim nustebinti visą Regionų lygą. Patys sustoti neplanuojam, o sustabdyti mus gali nebent Akmenė. Drąsiai sakau, kad dėsime visas pastangas ir kovosime dėl pergalės.

Sakyčiau, kad ta komanda savo sudėtimi yra panaši į mus. Ją iš visų RKL lyderių laikau mums parankiausia. Daug labiau nenorėčiau žaisti su Taurage ar Klaipėdos LCC. Akmenė turi ką prarasti, o mes ne. Įšokome į šitą traukinį paskutiniai. Bandysime nustebinti“, – intrigą žadėjo Biržų komandos treneris.

Kiek lengviau į ketvirtfinalį įšoko kitos 3 komandos. Gargždų SC dukart sudorojo Vilniaus „Citus“ – 89:66 ir 73:49. Marijampolės „Sūduva-Mantinga-2“ parklupdė Kretingos „Kretingą“ 84:66 ir 77:70, o Kauno raj. „Omega-United“ įveikė turnyro debiutantus iš laikinosios sostinės „Atletą-LSU“ 85:58 ir 89:78.

„Atleto“ komandos vadovas ir vyriausiasis treneris Edas Nickus, paprašytas įvertinti sezoną, apgailestavo, kad geresnių rezultatų pasiekti neleido sveikatos problemos.

„Sezoną vertiname labai prastai. Tikrai ne tokie panai buvo. Tačiau turėjome labai daug problemų su žaidėjų sveikata. Nei vienų rungtynių negalėjome žaisti pilna sudėtimi, o paskutiniame etape apskritai liko tik 7 žaidėjai.

Vis dėlto manome, kad pradinį darbą padarėme. Esam viena iš jauniausių komandų lygoje, mūsų vyriausiam žaidėjui – vos 21-eri. Taigi, naudos buvo tikrai daug. Na, o mūsų komandai sezonas dar nesibaigė: žaisime studentų lygos atkrintamosiose, dalyvausime tarptautinėje studentų lygoje, vyksime į Kiniją, kur žaisime nemažai rungtynių.

Galima sakyti, kad jau dabar ruošiamės naujam sezonui. Tikimės, kad išlaikysim žaidėjų branduolį, pasipildysime kitais ir sieksime aukščiausių tikslų. Ir šiame sezone visos komandos mums buvo įkandamos, bet pasiekti galutinio rezultato trukdydavo tikriausiai meistriškumo stoka“, – kalbėjo „Atleto“ vadovas.

„Galiu pasakyti, kad RKL lygis labai pakilęs, A divizione žaidžia labai daug gerų komandų, jaunų vaikinų, kurie paliko gerą įspūdį. Džiaugiuosi, kad kai kuriuose miestuose ir miesteliuose atsirado žmonės, kurie nori sukurti klubus ir eiti tolyn. Manau, kad tai yra ir lygos nuopelnas“, – įspūdžiais apie debiutinį sezoną dalijosi patyręs Lietuvos krepšinio treneris.

Paklaustas, kokia dabartinės „Atleto“ komandos vizija, E. Nickus atskleidė aukštus tikslus.

„Tikriausiai žinote, kad kritome nuo LKL iki RKL. Mūsų tikslas nėra pasilikti ir žaisti trečioje lygoje. Ambicijos mūsų gana didelės. Reikia pakelti savo meistriškumą ir žengti toliau, todėl ir pradėjome nuo žemiausio laiptelio. Tačiau norime sugrįžti į tas pozicijas, kurias turėjome prieš tai“, – sakė strategas.

A diviziono ketvirtfinalio etapas prasidės kovo 17 dieną. Komandos rungtyniaus iki 2 pergalių.

Natural Pharmaceuticals-RKL ketvirtfinalio poros:

Akmenės SCKK-„Akmenės cementas“ – Biržų „Biržai“
Tauragės krepšinio klubas – Marijampolės „Sūduva-Mantinga-2“
Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas – Kauno raj. „Omega-United“
Kauno KTU – Gargždų SC

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)