Mače prieš laikinosios sostinės krepšininkus Ch. Lewisas aikštelėje praleido 32 minutes, per kurias pelnė 20 taškų, atkovojo 8 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius, išprovokavo 6 varžovų pražangas ir surinko 28 naudingumo balus.

Kelią į savaitės MVP titulą atvėrė pergalė prieš žalgiriečius, o pačiam amerikiečiui tai buvo antrosios pagal efektyvumą (geriausios – 29 naud. bal.) ir pagal pelnytus taškus (geriausios – 26 tšk.) sezono rungtynės. Puolėjas taip pat pagerino asmeninius atkovotų kamuolių ir išprovokuotų pražangų rekordus. Verta pažymėti ir tai, jog Ch. Lewisas tapo vos ketvirtuoju lygos žaidėju, kuriam šiame sezone pavyko laimėti savaitės geriausiojo titulą du ar daugiau kartų.

LKL.lt pristato simbolinį savaitės žaidėjų penketuką.

Įžaidėjas – Derrickas Low (Pasvalio „Pieno žvaigždės“)

Statistika: 10 tšk., 7 rez. perd., 3 atk. kam., 16 naud. bal. (Rungtynės prieš Panevėžio „Lietkabelį“).

Pasvaliečių desantą savaitės geriausiųjų penketuke pradėkime nuo jau trečią kartą į jį patenkančio D. Low. Pačiam amerikiečiui tai buvo gana blankus mačas – pelnė vos 10 taškų (tik vienose rungtynėse pelnė mažiau nei 10 taškų), tačiau to užteko patekti į penketuką. Įžaidėjas šiuo metu yra vienas geriausių lygos krepšininkų – rikiuojasi pirmoje vietoje pagal rezultatyvumą (14,9 tšk.), yra trečias pagal efektyvumą (15,5 naud. bal.) ir ketvirtas pagal rezultatyvius perdavimus (4,9 rez. perd.).

Atakuojantis gynėjas – Steponas Babrauskas (Pasvalio „Pieno žvaigždės“)

Statistika: 23 tšk., 5 atk. kam., 5 rez. perd., 2 per. kam., 30 naud. bal. (Rungtynės prieš Panevėžio „Lietkabelį“).

Pirmą kartą į geriausiųjų penketuką patenkantis atletas mače prieš „Lietkabelį“ užkūrė tikrą pirtį. S. Babrauskui tai buvo rezultatyviausios, daugiausiai įmestų tritaškių (5 tritašk.), daugiausiai atliktų rezultatyvių perdavimų ir efektyviausios sezono rungtynės. Negana to, gynėjas geriausiai šį sezoną atakavo iš dviejų taškų zonos (80%). Verta pažymėti, jog jau 10 rungtynes iš eilės Babrauskas pelno 10 ar daugiau taškų. Būtent pagal rezultatyvumą gynėjas rikiuojasi keturioliktoje vietoje (11,8 tšk.)

Sunkusis krašto puolėjas – Andrejus Agafonovas (Pasvalio „Pieno žvaigždės“)

Statistika: 19 tšk., 7 atk. kam., 2 blok., 1 rez. perd., 28 naud. bal. (Rungtynės prieš Panevėžio „Lietkabelį“).

Paskutinis pasvaliečių ekipos atstovas savaitės geriausiųjų penketuke. Ukrainiečiui tai buvo antrosios pagal rezultatyvumą sezono rungtynės (geriausios – 21 tšk.). Aukštaūgis taip pat pagerino asmeninį efektyvumo rekordą (28 naud. bal.).

Vidurio puolėjas – Jerai Grantas (Klaipėdos „Neptūnas“)

Statistika: 18 tšk., 11 atk. kam., 2 rez. perd., 1 blok., 5 išprov. praž. (Rungtynės prieš Prienų – Birštono „Vytautą“).

Po kelių savaičių pertraukos į geriausiųjų penketuką sugrįžtantis aukštaūgis buvo pagrindinis klaipėdiečių pergalės kalvis prieš „Vytautą“. J. Grantas sužaidė antras pagal rezultatyvumą (geriausios – 19 tšk.) ir efektyvumą (geriausios – 30 naud. bal.) rungtynes. Skamba neįtikėtinai, tačiau jau trečią mačą iš eilės J.Grantas gauna po vieną bloką. Vidurio puolėjas yra antras lygoje pagal efektyvumą (16,3 naud. bal.) ir ketvirtas pagal atkovojamus kamuolius (6,3 atk. kam.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)