V. Gomelskis pasidalijo savo nuomone apie Joną Valančiūną, Donatą Motiejūną, Domantą Sabonį ir Mindaugą Kuzminską.

„Pagrindinė J. Valančiūno problema - stabilumo trūkumas. Jis 2-3 rungtynes sužaidžia labai gerai, o vėliau vienerias - tragiškai. Nesuprantu, kodėl?

Atrodo, viską jau moka, ir partneriai apie tai žino. Kamuolius puolime J. Valančiūnas gauna. Kiekvienose rungtynėse yra laukimas jo dvigubas dublis. Tuos susitikimus, kuriuose Jonas pelno po 14-15 taškų, Torontas laimi. DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry – neabejotini lyderiai ir abu nėra gobšūs. Manau, kad spaudimas baudos aikštelėje gali padėti lyderiams už perimetro ribų įgyti daugiau laisvės“, – dėstė Rusijos krepšinio legendos Aleksandro Gomelskio sūnus.

Anot jo, kaltė dėl J. Valančiūno neišnaudojimo krenta Toronto „Raptors“ treneriui Dwane'ui Casey.

„Treneris privalo nuteikti krepšininkus atlikti perdavimus Valančiūnui po lenta. Pavyti Klivlandą Rytų konferencijos lentelėje, kai pasikeitė treneris, labai įmanoma, tačiau Toronto komandai kliuvo labai jau nepalankus tvarkaraštis reguliaraus sezono pabaigai“, – dėstė V. Gomelskis.

Anot jo, D. Motiejūnui derėtų mąstyti apie komandos pakeitimą.

„D. Motiejūnas šiai dienai nėra tokios fizinės formos, kaip buvo iki traumos. Hjustono ekipoje jis turi savo vietą, bet lyderiu šalia Jameso Hardeno ir Dwighto Howardo niekada netaps.

Man atrodo, yra prasmės D. Motiejūnui svarstyti perėjimą į Los Andželo „Clippers“, kurio vadovai nepatenkinti Blake'u Griffinu. O gal ir į Atlantos „Hawks“, kur treneriui reikia tokio stiliaus krepšininko. Patarčiau Motiejūnui padirbėti kovoje dėl atšokusio kamuolio po varžovų krepšiu“, – konstatavo rusas.

Vertinti Arvydo Sabonio sūnaus Domanto galimybių persikelti į NBA lygą V. Gomelskis nesiryžo.

„Per visą sezoną Sabonį jaunesnįjį mačiau tik vieną kartą. Tos rungtynės jam buvo supersėkmingos. Tačiau vertinti jo pasirengimą NBA lygai - nesiryžtu. Į tėvą jis nepanašus nei žaidimo maniera, nei pagal atakų ir užduočių užbaigimą“, – pažymėjo rusas.

Mindaugas Kuzminskas – mano favoritas. Man labai patinka jo profesionalumas, požiūris į krepšinį ir charakteris. Dabar M. Kuzminskas yra po savo klubo trenerio sparneliu ir tai palengvina jo gyvenimą aikštėje
Vladimiras Gomelskis
Tuo metu į M. Kuzminską V. Gomelskis žvelgia labai pozityviai.

„Mindaugas – mano favoritas. Man labai patinka jo profesionalumas, požiūris į krepšinį ir charakteris. Dabar M. Kuzminskas yra po savo klubo trenerio sparneliu ir tai palengvina jo gyvenimą aikštėje“, – dėstė jis.

Visgi rusas puolėjui turėjo pastabų, palygino jį su Kevinu Durantu ir vylėsi, kad jis ateityje apsivilks Maskvos CSKA marškinėlius.

„Jam reikia tobulinti asmeninę gynybą, gerinti greičio techniką. Driblingas jo geras, o esant nedideliems greičiams - puikus. Visgi žaidžiant pašėlusiu ritmu, jis paleidžia kamuolį prieš save ir jį vejasi Kovojant prieš greitarankius gynėjus - tai pavojinga.

Kaip nebūtų keista Kevinas Durantas yra ir aukštesnis, ir greitesnis. Be to, K. Durantas nedvejodamas meta per gynėjo rankas, o M. Kuzminskas geriau atsisakys tokio metimo, jei oponentas yra šalia jo ir yra pasirengęs šokti drauge. Būčiau laimingas, jei Mindaugas pereitų į CSKA“, – sakė V. Gomelskis.

Kalbėdamas apie lietuvių perspektyvą, analitikas pažymėjo šiuo metu Lietuvoje nematantis žaidėjų, kurie šiais metais galėtų kelti savo kandidatūrą NBA naujokų biržoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)