Pagal turnyro reglamentą, 7-10 vietas reguliariajame sezone užėmusios komandos turėjo žaisti atrankos etape dėl vietos aštuntfinalyje. Serijoje iki 2 pergalių tiesiausiu keliu į kitą etapą įšoko Kauno „Perkūnas-Vytrita“, nugalėjusi Kėdainių SC-„Ateities“ krepšininkus, ir Sedos „Sedula-Aibė“, parklupdžiusi Jonavos „Jonavą“. Kauniečiai kitame etape turės grumtis su antrą vietą reguliariajame sezone užėmusia Plungės „Olimpo“ komanda. Lygos debiutantai iš Sedos jėgas išmėgins su Ukmergės „Olimpu“.

Tuo tarpu Tauragės „Fortūna-Agava“ tik po 3 rungtynių serijos įrodė savo pranašumą prieš Lietuvos kurčiųjų sporto klubo komandą. Tokia pati ilga serija klostėsi ir Ignalinos „Ignalinos“ bei Šiaulių „Policijos“ poroje, kurioje pranašesni buvo šiauliečiai. Tauragiškiai aštuntfinalyje žais su reguliariojo sezono A grupės nugalėtoja Pabradės „Žeimena“. „Policijai“ dėl išlikimo teks kovoti su B grupės nugalėtoju Radviliškio ŠSPC.

Tik šiemet RKL pirmenybėse debiutavusios „Fortūnos-Agavos“ komandos vadovas Tadas Rapolavičius sakė, kad savo tikslą pirmame sezone jau pasiekė, tačiau į artėjančias rungtynes su favoritais žiūrės rimtai.

„Iš tiesų, tikslas buvo patekti tarp 16 stipriausių komandų ir jis yra įgyvendintas. Esame lygos debiutantai ir aukštų tikslų nekėlėme. Svarbu buvo surinkti vietinius žaidėjus, kad pasisemtų patirties aukštesniame lygyje. Kalbant apie aštuntfinalį, Pabradės komanda atrodo išties galingai ir yra poros favoritė. Turi naudingiausią lygos žaidėją Juškevičių ir kitus galingai žaidžiančius krepšininkus. Bet kuriuo atveju, komanda ruošis šioms rungtynėms, dėlios planą ir stengsis iš visų jėgų“.

Tauragės „Fortūna“ jau nuo pirmo sezono regionų lygoje pasižymi kaip viena geriausiai komunikacijos srityje dirbančių komandų. Abejos atrankos etapo rungtynės iš Tauragės buvo transliuojamos tiesiogiai. Anot T. Rapolavičiaus, ekipa turi palaikymą iš vietos televizijos ir radijo.

„Esame labai dėkingi, kad Tauragėje turim tokius informacinius rėmėjus – vietos kabelinę televiziją ir radiją. Kiekvieną savaitę duodame interviu tiesioginiame eteryje radijo laidoje. Už visą mūsų komunikaciją yra atsakingas Tomas Marcinkevičius, kuriam esame labai dėkingi. Jis atlieka didžiulį darbą. Smagiau, kai viešinami rezultatai, ne tik kai laimim, bet ir kai pralaimim. Atsiranda motyvacija stengtis“, – džiaugėsi „Fortūnos“ vadovas.

Paklaustas apie ekipos perspektyvas ateityje, T. Rapolavičius pabrėžė, kad tai – ilgalaikis projektas.

„Kūrėme šią komandą, kad tauragiškiai turėtų kur žaisti ir tobulėti. Tikimės ją išlaikyti metai iš metų, kad klubas gyvuotų iš kartos į kartą. Be to, žadame remtis vien vietiniais žaidėjai, nes tokia yra komandos vizija“, – teigė tauragiškis.

Tuo tarpu iš tolimesnių B diviziono kovų iškritusios LKSK ekipos strategas Algimantas Šatas nebuvo nusivylęs sezonu. Priešingai, nusipelnęs Lietuvos treneris teigė esantis patenkintas saviškių pasirodymu ir galimybe ruoštis tarptautinėms pirmenybėms.

„Mūsų komandai Regionų krepšinio lyga yra pasirengimo poligonas svarbiausiems kurčiųjų čempionatams. Čia galbūt atrodome kaip autsaideriai, bet grįžtame iš Pasaulio čempionato, Olimpinių žaidynių kaip čempionai. To čia ir siekiame“, – kalbėjo ilgametis kurčiųjų rinktinės vedlys.

„Žvelgiant į objektyvias priežastis, šiemet sveikatos problemų turėjo net 6 žmonės, kai kurie jų – komandos lyderiai. Teko žaisti be vidurio puolėjų. Bet kartu apšaudėme jaunus žaidėjus, kuriuos kviesimės į rinktinę. Juos šiame čempionate išmala tarp girnų, jie gauna pasižaisti su įvairaus stiliaus komandomis. Džiaugiuosi jaunimo padaryta pažanga.

Nors negalim sakyti, kad pasirodėm labai gerai, bet optimistiškai nuteikia tai, kad prieš lyderius pralošėm vos po kelis taškus – Ukmergė, „Lietuvos rytas-2“, Stakliškės, „Dzūkija“. Todėl sezoną vertinu teigiamai ir manau, kad jis susiklostė vykusiai.

Padėjome pamatus birželio 24 dieną prasidėsiančiam Europos kurčiųjų krepšinio čempionatui“, – sakė A. Šatas.

„Galiu pasakyti, kad šiemet RKL čempionatas padarė tikrai didelę pažangą. Komandos net ir B divizione yra labai pajėgios, stengiasi kelti savo meistriškumo lygį. Todėl ir mes jau negalime kibti visiems į atlapus. Be to, dauguma žaidžia gerose salėse, sutraukia daug žiūrovų. Vakar mūsų rungtynes tiesiogiai transliavo Tauragės televizija, šoko šokėjos. Ko dar galima norėti. Viskas labai gerai. Sezonas tikrai pavykęs ir visai lygai“, – reziumavo LKSK treneris.

RKL B diviziono aštuntfinalis prasidės ketvirtadienį, kovo 10 dieną.

Natural Pharmaceuticals-RKL B diviziono aštuntfinalio poros:

Pabradės „Žeimena“ – Tauragės „Fortūna-Agava“
Radviliškio ŠSPC – Šiaulių „Policija“
Kelmės „Kelmė“ – Stakliškių „Guosta“
Kauno VDU-2 – Kupiškio KK „Kupiškis“
Plungės „Olimpas“ – Kauno „Perkūnas-Vytrita“
Ukmergės „Olimpas“ – Sedos „Sedula-Aibė“
Alytaus SRC-„Dzūkija“ – Šilalės „Lūšis“
Pakruojo „Pakruojis-Lygumų ŽŪB“ – Vilniaus „Lietuvos rytas-2“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją