Pirmasis Lietuvos rinktinės planus atskleidė Nigerijos krepšinio federacijos prezidentas Tijani Umaras, viešai deklaravęs, kad jo komanda žaidynėms bus pasirengusi labai gerai.

„Turėsime rungtynes su Kinija, dukart žaisime su Lietuva, o taip pat tikimės, kad būsime pakviesti į keturių šalių rinktinių turnyrą Lietuvoje“, – vasario pradžioje savo šalies žiniasklaidai pareiškė nigerietis.

Dabar savo žodį tarė ir Argentinos krepšinio federacija.

„Pasiruošimą žaidynėms pradėsime liepos 1-ąją, turėsime labai rimtų varžovų“, – paskelbė Argentinos krepšinio konfederacijos prezidentas Federico Susbiellesas.

Paskelbta, kad praktiškai olimpinių žaidynių išvakarėse – pačioje liepos pabaigoje, Lietuvos rinktinė viešės Buenos Airėse, kur turėtų dalyvauti trijų komandų kontroliniame turnyre kartu su šeimininke Argentinos rinktine ir Australijos nacionaline komanda. Šių varžybų datos – liepos 25-27 d.

Kiek anksčiau argentiniečiai sužais kontrolines rungtynes ir su JAV nacionaline komanda – jos liepos 22 dieną vyks Las Vegase. Liepos 18 ir 20 dienomis Las Vegase argentiniečiai kausis su Nigerijos nacionaline ekipa.

Tuo metu nigeriečiai su JAV krepšininkais kausis rugpjūčio 1 d.

Kiek anksčiau buvo skelbta, kad susitikti su JAV rinktine planuoja ir Lietuvos komanda, tačiau šios kalbos taip ir liko nepatvirtintos. Oficialiai savo planus Lietuvos krepšinio federacija žadėjo pristatyti balandžio mėnesį.

Olimpinės žaidynės Rio de Žaneire vyks rugpjūčio 5-21 dienomis, tačiau jų burtai FIBA būstinėje Šveicarijoje bus ištraukti jau šį penktadienį.

Kol kas žinomos 9 iš 12 olimpinio krepšinio turnyro dalyvių: JAV, Brazilija, Australija, Nigerija, Venesuela, Argentina, Ispanija, Lietuva, Kinija. Dar trys dalyvės paaiškės po papildomų atrankos turnyrų Turine, Belgrade ir Filipinuose, kurie vyks liepos 4-10 dienomis.

Šiuo metu Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas ir šalies krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis vieši Las Vegase, kur stebi Domanto Sabonio kovas NCAA čempionate.

Būsimi lietuvių varžovai – argentiniečiai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)