Traumą R. Javtokas patyrė prieš Naujuosius metus – dėl dviejose vietose lūžusio kairės kojos laivakaulio jam buvo atlikta operacija, kurios metu kaulas buvo sustiprintas plokštele. Ši trauma – labai panaši į tą, kurią 211 cm ūgio veteranas patyrė 2012 metais olimpinių žaidynių atrankos turnyre.

Prieš pusketvirtų metų buvo nuspręsta laukti, kol lūžis pats sugis. Bet nesugijo, todėl vis tiek teko operuoti. „Robis“ turėjo praleisti Londono olimpiadą, o ant parketo sugrįžo tik po pusmečio. Bet panašu, kad šįkart laukiama kur kas laimingesnės pabaigos.

Lietuvos rinktinės gydytojas Vytenis Trumpickas, kalbėdamas su Krepšinis.lt, patvirtino, kad krepšininkas jau padėjo į šalį ramentus ir vaikščioti gali bet jokios pašalinės pagalbos.

„Kojytė gyja – viskas gerėja. Rytoj padarysime kontrolines nuotraukas ir pradėsime darbą su didesne apkrova“, – pasakojo reabilitologas.

Į visiems kirbantį klausimą, ar R. Javtokas spės atsigauti iki LKL atkrintamųjų varžybų, V. Trumpickas atsakė optimistiškai.

„Kada pilnai grįš, niekada nebūna aišku – klausimas, kaip koja atsistatys, kaip ji reaguos į krūvius. To tiksliai pasakyti neįmanoma. Bet pusantro-dviejų mėnesių laikotarpyje, tikrai manau, jis jau išbėgs į aikštę. Bent jau panašu“, – Lietuvos čempionams, rinktinėms treneriams ir pačiam krepšininkui palankias prognozes konstatavo gydytojas.

Kad „Žalgiriui“ centimetrų po krepšiu reikia kaip oro, galėjome įsitikinti Karaliaus Mindaugo taurės finale, kuomet po krepšiais dominavę (47:22) Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjai triumfavo 67:57 ir į savo kraitį įsidėjo pirmąjį sezono trofėjų.

LKL reguliarusis sezonas finišuos balandžio 23 dieną. Ketvirtfinaliuose ir pusfinaliuose Šarūnas Jasikevičius dar tikriausiai išsivers ir be R. Javtoko pagalbos, bet LKL finalo serijoje (jeigu neįvyks sensacijų) veterano iš Šiaulių paslaugomis, stumdantis su vilniečiais, Šaras tikrai pasinaudos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (203)