Trenerio Edvino Justos auklėtiniai pirmąsias 2 grupės rungtynes žaidė penktadienio rytą, 10 val., su Romos „Stella Azzura“ krepšinio akademijos ekipa, kurios gretose rungtyniauja 229 cm ūgio šešiolikmetis rumunas Robertas Bobroczky. Lietuvos jaunuoliai pralaimėjo 60:76 (10:21, 22:25, 14:15, 14:15).

Italijos ekipa rungtynes pradėjo labai agresyviai ir puikiai pataikydama tritaškius. Tačiau jau antrajame kėlinyje lietuviai atsitiesė, ėmė sumaniau ir drąsiau pulti. Iki pat rungtynių pabaigos atrodė, kad aikštėje – lygios komandos. Tiesa, Lietuvos penkiolikmečiai negalėjo prilygti fiziškai stipresniems ir vyresniems Italijos krepšininkams kovojant dėl kamuolių. „Žydrosios žvaigždės“ (taip lietuviškai skamba „Stella Azzura“) kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 52:36. Net 21 kamuolį Italijos krepšininkai nusiėmė po lietuvių krepšiu.

Rezultatyviausiai iš lietuvių rungtyniavo Modestas Kancleris (20 taškų, 5 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai) ir Laurynas Vaištaras (18 taškų, 5 atkovoti kamuoliai, 3 rezultatyvūs perdavimai).

Italijos ekipai daugiausia taškų pelnė kapitonas Mattia Palumbo – 25. Aukščiausias komandos krepšininkas R. Bobroczky žaidė 11 minučių, per kurias pelnė 2 taškus, prarado 2 kamuolius, blokavo 1 metimą ir neatkovojo nė vieno kamuolio.

Vakare (19.30 val. Lietuvos laiku) lietuviai susitinka su šešiolikmečiais iš Zagrebo „Cibonos“ klubo (Kroatija).

Turnyre be Lietuvos ekipos dalyvauja Madrido „Real“, Belgrado „Partizan“, Zagrebo „Cibona“, Bambergo „Brose“, Stambulo „Fenerbahce“, Romos „Stella Azzurra“ ir Romos „PMS Basketball“ komandos.

Rumuno istorija

Paklausite, iš kur toks vaikino ūgis? Robertas centimetrus paveldėjo iš savo 217 cm ūgio tėvo Zigmondo, kuris anksčiau taip pat žaidė krepšinį profesionaliai.

R. Bobroczky auga tiesiog neįtikėtinai sparčiai – sakoma, kad jis per metus paauga apie 10 centimetrų (!). Rumunų milžinas praėjusiais metais pasirašė sutartį su Romos „Stella Azzurra“ komanda – ta pačia ekipa, kurioje karjerą pradėjo 2006 metais NBA naujokų biržoje pirmuoju šaukimu pakviestas Andrea Bargnani.

Jaunasis krepšininkas jau dabar būtų beveik aukščiausias žaidėjas NBA istorijoje. Įdomu tai, kad aukščiausias visų laikų NBA krepšininkas yra taip pat rumunas. Vašingtono „Bullets“ ir Naujojo Džersio „Nets“ komandose rungtyniavusio Gheorghe‘o Muresano ūgis siekia 231 cm.

Legendinio Sudano krepšininko Manute Bolo ūgis taip pat siekė 231 cm. Visgi ūgis dar nieko nereiškia. Nors R. Bobroczky už savo bendraamžius yra aukštesnis keliomis galvomis, aukštaūgis juda labai sunkiai ir vangiai, yra beprotiškai liesas bei dažniau renkasi metimus iš vidutinio nuotolio nei iš po krepšio. R. Bobroczky galima pagirti už gerą aikštelės matymą ir blokuojamus metimus. Vis dėlto reikia pripažinti, kad jis dar yra labai jaunas ir iki profesionalo šiam bokštui – dar daug treniruočių ir prakaito. Tačiau potencialo šis dangoraižis tikrai turi.

Ypatinga dieta

Dabar svarbiausia vaikiną prižiūrinčių medikų užduotis – priauginti rumunui svorio. Dėl šios priežasties vaikinas suvalgo daugiau nei du kilogramus makaronų per dieną.

„Dabar svarbiausia – ne krepšinis, o tai, kad jis užaugtų normaliu žmogumi. Jį reikia prižiūrėti individualiai, o klubas tai ir stengiasi daryti. Jis maitinasi sepytnis kartus per dieną, tačiau valgo tik tai, ką rekomenduoja mūsų mitybos specialistai“, – yra sakęs „Stella Azzurra“ generalinis direktorius Giacomo Rossi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)