Rusijos čempionato taisyklės numato, kad klubas savo paraiškoje gali būti įregistravęs ne daugiau nei septynis legionierius, tačiau pastarosiomis dienomis „Chimki“ sąraše figūravo net aštuonių užsieniečių pavardės – amerikiečiai Tyrese'as Rice'as, Jamesas Augustine'as, Tayleris Honecuttas', Johsas Boone'as, Paulas Davisas, juodkalnietis Marko Todorovičius, suomis Petteri Koponenas ir slovėnas Zoranas Dragičius.

J. Boone'ą „Chimkų“ klubas registravo dar šių metų sausio 21 dieną, tačiau vėliau trejas rungtynes Jungtinėje lygoje sužaidė ir M. Todorovičius. Paaiškėjus šiam nesusipratimui, juodkalniečio paraiška iš VTB Vieningosios lygos buvo atšaukta.

Ar klubui grės kokios nors sankcijos, nėra aišku, tačiau faktas, kad tai – nebe pirmas toks atvejis legionierių gausa pasižyminčiame Rusijos čempionate

2013 m. analogiškai tvarką pažeidė Kazanės „Uniks“ klubas, o auka tapo dabar Kauno „Žalgiryje“ rungtyniaujantis graikas Ianas Vougioukas. Paaiškėjus pažeidimui, Tarastano sostinės klubas jo VTB Jungtinės lygos kovoms neberegistruodavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)