Šansai pakilti

Abi savaitės rungtynių varžovės reguliariojo sezono rikiuotėje žengia greta – Gargždų SC užima 5-tą, „Omega“ – 6-tą pozicijas. Gargždams šis savaitės mačas bus paskutinis šiame etape. Jie yra iškovoję 20 pergalių ir patyrę 9 pralaimėjimus. Tuo tarpu jų varžovai per savaitgalį bus priversti sužaisti net 3 rungtynes, o šiuo metų yra iškovoję 17 pergalių ir 10 kartų pralaimėję.

„Omega“ išstumti būsimus varžovus iš 5-tos vietos turi labai miglotus šansus. Jie privalo laimėti visas trejas savaitgalio rungtynes. Žinant, kad laukia visos lyderių komandos – Tauragės KK, Klaipėdos LCC ir Gargždų SC – kelias atrodo neįtikėtinai sunkus. O pridėjus faktą, kad prieš Gargždus reikėtų laimėti 26 taškų skirtumu, šansai tampa tik teoriniai.

Gargždams pakilti į 4-tą poziciją galutinėje rikiuotėje šansų nebėra. Prieš 4-toje vietoje esančią Kauno KTU (21-8) ekipą jie yra pralaimėję abu kartus, tad net ir susilyginę taškų skaičiumi pakilti negalės.

Skaudžiai nukentėjo

Nepaisant visko, komandos į aikštę išbėgs kovoti dėl pergalės. „Omega-United“ jau kartą buvo skaudžiai pamokyta gargždiškių – pirma šių ekipų akistata reguliariajame sezone baigėsi triuškinančiu rezultatu 107:81. Nuo šios akistatos praėjo 3 mėnesiai, „United“ ekipoje atsirado keletas naujų veidų, tad spręsti apie būsimo susitikimo baigtį pagal pirmą rezultatą būtų per drąsu. Juolab pastaroji ekipa paskutiniu metu yra pakilime – iškovotos 4 pergalės iš eilės.

Žvelgiant į individualius žaidėjų pasiekimus, Kauno komanda čia turi absoliutų pranašumą. „Omega-United“ sudėtyje rungtyniauja naudingiausias A diviziono žaidėjas Tautvydas Žioba, kuris per rungtynes vidutiniškai renka po 24,4 naudingumo balo. Jis taip pat rikiuojasi antroje vietoje pagal atkovotus kamuolius – 11 per rungtynes. Geriausių įžaidėjų lentelėje trečioje vietoje yra Evaldas Dainys, kuris vidutiniškai atlieka po 6,1 rezultatyvaus perdavimo per mačą. Daugiausiai kamuolių perimančių žaidėjų lentelėje pirmoje vietoje matome kaunietį Aidą Kavaliauską (4,2 per. kam.).

Stabdys lyderius

„Kol kas dar nesame ramūs dėl savo vietos reguliariajame sezone, todėl sieksime pergalės“, – sakė Kauno raj. „Omega-United“ treneris Rolandas Urkis.

„Nuo Gargždų komandos jau esame skaudžiai nukentėję šiame sezone. Tose rungtynėse neturėjom jokių priešnuodžių. Po tų rungtynių esu pasižymėjęs, kad mums bėdų pridarė Tadas Maželis, Giedrius Sakalas, Deividas Petravičius, Aidas Viršilas. Todėl šįkart bandysime sustabdyti jų pagrindinius lyderius.“, – sakė strategas.

„Komanda žaidžia gana organizuotai, atrodo susižaidusi. Matosi, kad turi treniruočių procesą. Audrius Mineikis, mano senas pažįstamas, gerai sustygavęs saviškius. Jie kryptingai dirba jau kelintus metus su šiuo žaidėjų pagrindu. Tikrai gera komanda, kuri pernai laimėjo B divizioną ir įrodinėja, kad dabar pelnytai yra lentelės viršuje“.

„Bandysim neleisti varžovams įsižaisti, stabdysime jų lyderius ir patį puolimą. Viską darysime, kad pasiektume pergalę“, – užtikrintai kalbėjo R. Urkis.

Gargždų SC ekipos strategas Audrius Mineikis mintimis jau buvo kitame etape: „Šias rungtynes laikyčiau pasiruošimu kitam etapui. Konkrečiai planų prieš „Omega“ nekuriam, daugiau dėmesio skirsime žaidimo atkrintamosiose varžybose planavimui.

Kalbant apie varžovų komandą, sezono pradžioje atrodė kiek silpniau, buvo nesusižaidę. O dabar jau yra tikrai neblogas konkurentas, be to, žais namuose. Turi patyrusį įžaidėją, neblogus aukštus žmones, kurie tempia komandą“, – varžovų pranašumus vardijo Gargždų treneris.

Paklaustas, ar tenkina penkta vieta reguliariajame sezone, A. Mineikis sakė: „Antrame varžybų etape turim namų pranašumą. Toliau to pranašumo nebeliks, todėl iš šitos pusės ta vieta nevisai tenkina“.

Rungtynės tarp Kauno raj. „Omega-United“ ir Gargždų SC vyks šeštadienį 16 val. Mačą tiesiogiai transliuos DELFI TV.

Prieš Natural Pharmaceuticals-RKL rungtynes Garliavos sporto centre vyks tradicinis šeimų krepšinio turnyras Petrui Buzeliui atminti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją