Kalbėdamas su Krepšinis.lt 49-erių specialistas patvirtino vedantis derybas su dviem žaidėjais – 22-ejų metų Tauru Jogėla ir 29-erių Simu Galdiku.

„Taip, su šiais žmonėmis kalbamės ir jie yra realiausi kandidatai. Oficialiai viskas paaiškėti turėtų artimiausiomis dienomis, – patvirtino V. Šeškus. – Tik baisu, kad kitos komandas nenuviliotų“, – kiek išsigando treneris.

201 cm ūgio T. Jogėla sustiprintų lengvojo krašto puolėjo poziciją, kurioje šiuo metu yra likęs vienintelis Vytautas Šulskis. 33-ejų Gytis Sirutavičius, nors ir dalyvavo LKL tritaškių konkurse, komandai padėti vis dar negali. Negana to, atlikus išsamesnius tyrimus, paaiškėjo, kad jį kamuoja ne tik kirkšnies trauma. Artimiausiu metu paaiškės, ar žaidėjui bus reikalinga operacija. Bet jau aišku, kad bent dvi savaites jis rungtyniauti tikrai negalės.

Dar liūdnesnė situacija – „Vytauto“ priekinėje linijoje. Iš traumų liūno niekaip neišsikapsto Povilas Butkevičius, o V. Diliui sezonas – jau baigtas. Traumą Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalyje patyręs 28-erių aukštaūgis penktadienį gulsis ant operacinio stalo – pažeista krepšininko kelio kremzlė.

Lemiamas kovas dėl medalių savaitgalį Vilniuje praleido ir V. Čepukaitis, bet tikimasi, kad čiurną išsisukęs „centras“ ant parketo galės išbėgti jau šį savaitgalį. Bet vienam vargti stumdantis su galingais vidurio puolėjais jam gali ir netekti – V. Šeškus į savo gretas bando prisivilioti Klaipėdos „Neptūne“ sezoną pradėjusį, bet vėliau į Rumuniją išvykusį S. Galdiką.

Simas Galdikas, Antanas Kavaliauskas ir Deividas Gailius

O kad skylės po „Vytauto“ krepšiu – itin didelės, parodo ir skaičiai. Atsakomosiose BBL aštuntfinalio rungtynėse prieniškiai 83:107 neprilygo Kėdainių „Nevėžiui“, o kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjo net 11:41 (!).

„Ar per visą istoriją buvo kokia nors komanda, atkovojusi 11 kamuolių? Manau, kad čia gali būti antirekordas. Bet ką norėti, jeigu Šulskiui, kurio ūgis vos siekia du metrus, teko stumdytis su 217 cm ūgio Mindaugu Kupšu“, – su šypsena susidariusią situaciją palydėti bandė V. Šeškus.

M. Kupšas į „Vytauto“ krepšį įmetė 22 taškus, pataikęs visus 10 dvitaškių, ir atkovojo 5 kamuolius. O štai 203 cm ūgio ir 100 kg svorio „Nevėžio“ puolėjas Tayloras Kingas pasižymėjo galingu dvigubu dubliu ir mačą baigė savo sąskaitoje turėdamas net 37 naudingumo balus – 27 taškai ir 12 po krepšiais sugriebtų kamuolių.

Kovas BBL čempionate baigę prieniškiai dabar visą dėmesį galės sutelkti ties LKL čempionatu, kuriame V. Šeškus, kaip ir Karaliaus Mindaugo taurėje, norėtų patekti į geriausiųjų ketvertuką.

„Prieš Kėdainius neturėjome šansų. Aišku, specialiai pralaimėti negalvojome, bet kai tai įvyko, pamąsčiau, kad mums išeis į naudą – žaidėjų nėra, įtampa didelė. LKL esame geroje pozicijoje, bet per tris turus galime nukristi į septintą vietą“, – svarstė treneris.

Sezono pradžioje per aštuonis mačus „Vytautas“ iškovojo 6 pergales, nusileidęs tik Kauno „Žalgiriui“ ir Vilniaus „Lietuvos rytui“. Bet vėliau dėl traumų prieniškiai įkrito į duobę ir dabar trečiąja pozicija LKL pirmenybėse turi dalintis su „Neptūnu“ – abu klubai savo sąskaitose turi po 13 pergalių ir 12 nesėkmių.

„Surinkome tikrai gerą sudėtį. Jeigu būtumėme visi sveiki ar traumą gautų tik koks vienas žaidėjas, o ne visi iš karto – būtų lengviau. O dabar: atėjo Butkevičius – išlindo sena trauma, pasiėmiau Edviną (Šeškų) – rado stresinį lūžį, Dilys vėl patyrė tą pačią traumą, (Šarūnui) Vasiliauskui šonkaulius sulaužė rungtynių metu...“, – rankomis skėsčiojo V. Šeškus.

Iki LKL reguliariojo sezono pabaigos liko dar 11 turų. Artimiausias rungtynes „Vytautas“ žais šeštadienį Alytuje prieš autsaiderę „Dzūkiją“ (6/19).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)