Keturiems sostinės klubams, kurių dalininkė yra savivaldybė, planuota paramą apkarpyti.

Pagal projektą, „Lietuvos ryto“ krepšinio ekipai 2016-ais turėtų atitekti beveik 230 tūkst. eurų mažiau nei pernai – 930 tūkst. eurų. „Žalgirio“ futbolo klubui paramą ketinama sumažinti 139 tūkstančiais – iki 730 tūkst. eurų. „Kibirkšties“ moterų krepšinio komandai numatyta 150 tūkst., o rankinio klubui VHC „Šviesa“ – 55 tūkst. eurų.

Projekte parama suplanuota trejų metų laikotarpiui. Remiantis dokumentu, kitąmet klubų finansavimas turėtų grįžti į 2015-ųjų lygį, o 2018 metais dar ir ūgtelėti, taip kompensuojant menkesnę šių metų paramą.

„Dalis lėšų perkelta į ateitį dėl savivaldybės skolų. Tikimasi, kad 2017 ir 2018 metais situacija bus geresnė, ir pinigus, dabar reikalingus skoloms grąžinti, bus galima nukreipti į klubus“, – Krepšinis.lt aiškino savivaldybės administracijos sporto skyriaus vedėjas Evaldas Martinka.

Bet galbūt sekmadienį iš pirmos „Siemens“ arenos tribūnų eilės „Lietuvos ryto“ pergalę Karaliaus Mindaugo taurės finale stebėjęs ir penkerius metus trukusios titulų sausros pabaigą šventęs meras Remigijus Šimašius apsigalvojo?

Pastarojo pavaduotojas Linas Kvedaravičius, kuruojantis sporto sritį, neigė, kad „Lietuvos rytui“ ar kuriam kitam sostinės klubui paskutinę akimirką gali būti nutarta atriekti dosnesnį kąsnį.

„Visos paramos programos turi būti apsvarstytos Ekonomikos ir finansų komitete. Dėl to šitas klausimas buvo išimtas iš darbotvarkės ir į ją sugrįš kitame tarybos posėdyje“, – Krepšinis.lt sakė vicemeras.

Sporto klubų finansavimo projektui dar turės pritarti Vilniaus savivaldybės taryba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)