Prieš akis LMKL klubams dar laukia visas ketvirtasis ratas ir galimybė pasirengti lemiamoms kovoms. Kai dauguma komandų lieja prakaitą vyriausiųjų trenerių vadovaujamose pratybose, čempionato lyderės dirba kitaip.

Marijampolės „Sūduvos“ ir „Utenos“ strategai išvykę į Kėdainius, kadangi sudaro šalies moterų rinktinės trenerių štabą. Rimvydo Samulėno ir Alfredo Vainausko auklėtinės tikrai laiko veltui neleidžia ir kruopščiai rengiasi lemiamoms sezono kovoms.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) moterų taurę laimėjusi „Sūduva“ didžiausią dėmesį skiria fiziniam pasirengimui. Kaip LMKL.lt pasakojo klubo vadybininkas Tautvydas Bobina, darbas vyksta intensyviai.

Merginos atlieka atstatomuosius pratimus, lankosi aerobikos treniruotėse, lieja prakaitą lengvosios atletikos manieže, o po sunkių pratybų atsipalaiduoja baseine ir pirtyje. „Sūduvos“ žaidėjos krepšinio salėje šlifuoja taktiką ir lavina rankos taiklumą.

Treneris R. Samulėnas sudarė dviejų savaičių detalų pasirengimo planą ir krepšininkės dirba pagal jį. Viską akylai prižiūri komandos masažuotojas Juozas Petkevičius.

Darbingos nuotaikos ir „Utenos“ stovykloje. Pasak klubo direktoriaus Rolando Jaručio, merginos dirba Rimos Valentienės ir Ritos Milieškienės vadovaujamose pratybose. Labiausiai patyrusios komandos žaidėjos taip pat kartu lieja prakaitą.

„Utenos“ krepšininkėms specialią programą sudarė Vilniaus „Lietuvos ryto“ fizinio rengimo treneris Martas Skrabulis, anksčiau dirbęs Vilniaus „Kibirkštyje“.

Šalies čempionės išnaudojo ir palankias oro sąlygas, bėgiodamos pamiške ir lauke atlikdamos tam tikrus pratimus. „Utenos“ žaidėjos nepamiršo ir krepšinio kamuolio – salėje dirbama tiek su kamuoliu, tiek be jo.

„Sūduva“ (17/2) ir „Utena“ (16/2) paskutiniajame LMKL rate aiškinsis, kas taps reguliaraus sezono nugalėtoja ir turės namų aikštės pranašumą visuose atkrintamųjų varžybų etapuose.

LMKL kovos sugrįš jau šį savaitgalį. Penktadienį laukia vienerios, o šeštadienį – dar dvejos rungtynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją