Kol kas visus iškeltus tikslus vykdantys pajūrio krepšininkai rengiasi lemiamai sezono stadijai. Iki reguliaraus „Tete-a-Tete-LKL“ sezono pabaigos „Neptūnas“ sužais 11 susitikimų ir per juos sieks įsitvirtinti 3 turnyro lentelės vietoje.

„Be abejo, likusio sezono tikslas – iškovoti Lietuvos čempionato medalius. Labai norėtųsi pateikti staigmenų, bet dėl to reikia sunkiai dirbti“, - artimiausių kelių mėnesių gaires nubrėžė „Neptūno“ direktorius Osvaldas Kurauskas.

Pašnekovas interviu metu oficialiai klubo svetainei įvertino komandos pasirodymą praėjusį savaitgalį Vilniuje ir pasidalijo nuomone apie vykstantį FIBA ir Eurolygos karą Europos krepšinyje.

– Kaip vertinate „Neptūno“ pasirodymą „Kidy – tour Karaliaus Mindaugo taurėje“? - paklausėme klubo direktoriaus.

– Pasiekėme tikslą – iškovojome medalius, todėl galutinį pasirodymą vertiname gerai. Vis tik pusfinalyje norėjosi labiau pasipriešinti „Lietuvos rytui“. Jeigu žinotume tokio nestabilaus žaidimo priežastis, seniai būtume jas išsprendę. Galbūt tą bangavimą savaitgalį lėmė kelionės, nuovargis ir ligos. Donatą Zavacką į Vilnių pasiėmėme tiesiai iš lovos, nes prieš tai jis 3 dienas buvo gydomas antibiotikais ir nesportavo su komanda. Pirmąsias rungtynes su „Šiauliais“ jis sužaidė labai gerai (aukštaūgis ketvirtfinalyje pelnė 12 taškų ir atkovojo 12 kamuolių , - aut. pastaba), tačiau negalima iš tokioje būsenoje esančio žmogaus stebuklų visą savaitgalį. Faktas ir tas, kad „Lietuvos rytas“ šiam turnyrui ruošėsi nuo pat iškritimo iš Europos taurės, buvo labai motyvuotas ir jiems tai pavyko puikiai. Visgi tai negali tapti nepasiteisinimais per vieną kėlinį į savo krepšį praleisti 38 taškus, nes tada tai tampa panašu ne į krepšinį, o į teatrą.

– Artėjantį šeštadienį atnaujintame „Tete-a-Tete-LKL“ čempionate „Švyturio“ arenoje vėl išmėginsite jėgas su vilniečiais. Šį sezoną dukart jau buvote arti pergalės. Galbūt ant laurų užmigusius čempionus bus „pagauti“ lengviau?

– Nemanau, kad varžovai bus atsipalaidavę, nes jeigu kažkas užmiega, treneris Tomas Pačėsas moka labai greitai jį pažadinti. „Lietuvos rytas“ šiuo metu demonstruoja didžiulį intensyvumą abejose aikštės pusėse, ypač gynyboje. Be to, į jų žaidimą greitai ir sėkmingai įsiliejo visi 3 legionieriai. Tikimės, kad šeštadienį bus kova. O kai būna kova, tada ir žiūrovai palaiko aistringiau ir apie pergales svajoti drąsiau.

Osvaldas Kurauskas

– „Vytauto“ treneris Virginijus Šeškus po „Karaliaus Mindaugo taurės“ užsiminė, kad neprieštarautų, jog pasibaigus „Tete-a-Tete-LKL“ pirmenybėms jo klubas užimtų 4 vietą. Paslapčia pasvajojate apie rimtą kovą dėl bilieto į finalą ar jus tenkintų ir bronzos medaliai?

– Be abejo, likusio sezono tikslas – iškovoti Lietuvos čempionato medalius. Labai norėtųsi pateikti staigmenų, bet dėl to reikia sunkiai dirbti. Prie laiminčio klubo ir rėmėjai nori prisijungti labiau, tada tampi įdomus, potencialūs partneriai labiau nori su tavimi bendradarbiauti. Šioje sezono stadijoje labiausiai neramina traumos ir ligos – praėjusį savaitgalį traumą patyrė Trentas Plaistedas, kojos skausmus jaučia ir Jerai Grantas.

– „Lietuvos ryto“ savininkas Gedvydas Vainauskas jau pareiškė, kad rinksis Europos taurę. Jūs savo galutinį sprendimą paskelbsite vasarą?

– FIBA turnyrai yra visiškai nauji kūriniai, kurių ateitis nėra aiški. Tarp visų šio sezono Europos taurės komandų pagal arenos lankomumą užėmėme 4 vietą. Tai pasako daug. Eurolygos organizuojamuose turnyruose dalyvaujame nuo 2013 m., žinome juos, o jie – mus, todėl kol kas blaškytis nesinori.

– Jūsų nuomone, ar teisinga, kad Eurolyga tampa praktiškai uždara lyga, kurią sudaro tik 16 komandų?

– Kai nėra sportinio principo, nėra gerai niekam. Į Eurolygą 2014 m. patekome vien tik dėl jo, nes Lietuvoje užėmėme antrąją vietą. Dabar net tapus šalies čempionais mes ten nežaistume. Liūdna yra tai, kad šiuo metu Eurolygos vadovybei nacionaliniai čempionatai nerūpi, o juos, sportinį principą bei būsimą klubinio krepšinio piramidę akcentuoja FIBA. Neabejoju, kad Utenos, Pasvalio ir Šiaulių klubams dalyvavimas FIBA taurėje pridėjo labai naudingos patirties.

– Klubo prioritetas turėti komandoje kuo daugiau vietinių žaidėjų išliks ir kitą sezoną?

– Norėtume, kad „Neptūne“ visi 12 žaidėjų būtų kilę iš Klaipėdos krašto, tačiau tenka prisitaikyti prie realybės. 2014-2015 m. Eurolygos vadovai negalėjo atsistebėti, kad tokio lygio turnyre dalyvauja komanda, turinti net 9 žaidėjus iš Klaipėdos. Tokio atitikmens turbūt net nėra istorijoje.

– Kur matote „Neptūną“ dar po 5 ar 10 metų? Ar šių metų perspektyvoje realu pakovoti dėl tos pačios Europos taurės?

– Prieš 6 metus turbūt niekas tikėjo, kad „Neptūnas“ gali kažką pasiekti Lietuvos pirmenybėse. Šiemet iki patekimo į Europos taurės aštuntfinalį trūko vienos pergalės. Viskas įmanoma, jeigu vyksta nuoseklus augimas, vizijos plėtojimas, komandos, administracijos ir personalo stiprinimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)