„Jau įpusėjo šio sezono trumpalaikės stovyklos, laukia turnyras Italijoje. Norime palinkėti, kad gerai kovotų, o svarbiausia – kad būtų sveiki”, – sakė LKF prezidentas Arvydas Sabonis, kuris stengiasi lankytis visose U15 kartos stovyklose.

Stovykla vyko tris dienas, daugiausia dėmesio joje buvo skiriama žaidimui trys prieš tris.

Treniruotes vedė buvę ir esami skirtingų Lietuvos rinktinių treneriai: Mantas Šernius, Sigitas Kavaliauskas, Virginijus Mikalauskas, Tadas Stankevičius, taip pat vienas žinomiausių Lietuvos krepšinio specialistų Šarūnas Sakalauskas. Treniruotes stebėjo ir projekto ambasadorius Ramūnas Šiškauskas.

„Jauniesiems talentams linkime dirbti. Dirbti ir tobulėti. Klausytis trenerių nurodymų, viską dėtis į galvą ir pasiekti kuo aukštesnį lygį – rinktinės, klubų. Sėkmės ateityje!”, – linkėjo jauniesiems krepšininkams vienas garsiausių Lietuvos krepšininkų, „Talentų U15 kartos” ambasadorius R.Šiškauskas.

Daugelis specialistų prie projekto ne tik prisideda nuolat, bet ir stebi vaikus ištisą sezoną.

„Įspūdžiai labai geri. Įdomu treniruoti gabiausius 2001 m. vaikus. Kai matai juos žaidžiančius savo komandose Lietuvos moksleivių lygoje, po vieną jie lyg ir labai geri. Kai į vieną stovyklą susirenka keturiolika gabiausių, matosi jų didžiulės galimybės, jų didelis noras”, – sakė Š.Sakalauskas.

Stovykloje treniruotes vedė ir buvęs Lietuvos moterų rinktinės treneris, dabar vadovaujantis U16 vaikinų rinktinei, Mantas Šernius.

„Juo daugiau jaunieji krepšininkai gauna specialistų patarimų, juo didesnę motyvaciją turi grįžę namo sportuoti”, – sakė jis.

Stovyklos pradžioje Lietuvos vyrų ir moterų rinktinių fizinio rengimo treneris S.Kavaliauskas drauge su Lietuvos vyrų rinktinės gydytoju Vyteniu Trumpicku įvertino fizinę dalyvių būklę ir pateikė rekomendacijų. Vakarais tradiciškai vyko bendri treniruočių aptarimai.

„Labai gerai, kad federacija skiria tiek dėmesio ir lėšų, rengdama ir stebėdama jaunus krepšininkus. Labai svarbu traumų prevencijai, kad tokio jauno amžiaus jaunimas ištiriamas tokiu pat lygiu, kaip vyrų ir moterų rinktinės”, – sakė Lietuvos vyrų rinktinės gydytojas V.Trumpickas.

Užpernai startavusio projekto „Talentų U15 karta” tikslas – padėti tobulėti jauniems (iki 15 metų) perspektyviausiems krepšininkams, kurie ateityje gali papildyti nacionalines rinktines ir profesionalius krepšinio klubus.

Pirmieji projekto absolventai pernai jau papildė šešiolikmečių rinktines, o dvi absolventės jau rungtyniauja Lietuvos moterų krepšinio lygos komandose.

Šį projektą drauge su Lietuvos krepšinio federacija iš dalies finansuoja „FIBA Europe”.

Saulius Štombergas veda treniruotę

„Džiaugiuosi, kad yra tęstinumas. Ką federacija buvo suplanavusi, tęsiasi”, – sakė Europos čempionas ir olimpinis prizininkas Saulius Štombergas.

Projektą, kuris vykdomas visą sezoną, sudaro 5 stovyklos. Jos rengiamos kas du mėnesius vis kitame Lietuvos mieste. „Talentų U15 kartos” šio sezono projektą planuojama baigti tarptautiniu turnyru.

Vaikinu treneris yra Edvinas Justa (Vilniaus Š.Marčiulionio krepšinio akademija), o merginų – Aušra Naidėnienė (Klaipėdos V.Knašiaus krepšinio mokykla).

„Talentų U15 karta” – ilgalaikis projektas. Kasmet organizuojama nauja jaunučių (iki 15 metų) krepšininkų atranka. Visi projekto dalyviai gauna treniruočių aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri vaikus ištisus metus.

„Tai – pirmasis žingsnis profesionalumo link. Jei jie turės užsispyrimo ir kantrybės, perspektyva yra labai puiki. Tikimės kai kuriuos jų po kelerių metų pamatyti Lietuvos rinktinėje”, – sakė Lietuvos rinktinių fizinio parengimo treneris Virginijus Mikalauskas.

„Miela ir malonu matyti merginų norą, užsidegimą. Palinkėjau joms, kad užrašas Lietuva nuo jų marškinėlių nedingtų”, – sakė Lietuvos U18 merginų vyr. treneris Tadas Stankevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)