„Skundas nukreiptas prieš nepriimtinus ir neteisėtus grasinimus, kuriais FIBA ir nacionalinės federacijos baugina klubus, žaidėjus ir teisėjus, siekdamos tokiais metodais priversti juos pasitraukti iš Eurolygos ir ULEB Europos taurės turnyrų. Mūsų tikslas – užtikrinti krepšinio veikėjų teisę laisvai pasirinkti, kur dalyvauti“, – rašoma Eurolygos išplatintame pranešime.

Anot jo, kreipdamasi į Europos Komisiją, Eurolyga pasirėmė jau buvusiomis bylomis prieš Tarptautinę dviračių sporto sąjungą (UCI) ar Tarptautinę automobilių federaciją (FIA), kurios esą įrodė, jog tarptautinė sporto šakos federacija neturi teisės taikyti sankcijas siekdama įgyti pranašumų rinkoje.

Eurolyga taip pat teigia esanti pasiruošusi kreiptis į teismus visose šalyse, kuriose klubams grės bausmės dėl FIBA spaudimo nepaisymo.

Savo ruožtu, FIBA Eurolygos skundą interpretavo kaip akivaizdų įrodymą, jog pastaroji neturi jokio noro siekti kompromiso ginče dėl europinių krepšinio klubų turnyrų organizavimo.

Kartu FIBA pabrėžė neketinanti keisti savo planų, susijusių su kitą sezoną turinčiomis startuoti naujomis Čempionų lygos varžybomis.

Numatoma, kad FIBA Čempionų lygoje iš viso varžysis 32 klubai, kurie bus suskirstyti į keturias grupes po 8. FIBA iš karto išdalija 24 kelialapius, o dar 8 klubai į pagrindines varžybas turės prasimušti per atrankos etapą, kuriame kovos 32 ekipos.

Naujame turnyre turėtų dalyvauti ir Lietuvos komandos.

Tiesa, Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionas Kauno „Žalgiris“ lieka ištikimas Eurolygai. „Žalgiris“ yra vienas iš 11 klubų, turinčių ilgalaikes licencijas ir garantuotas vietas kito sezono Eurolygoje. Sumažinus dalyvių skaičių, pastarojoje kitą rudenį startuos 16 ekipų.

Pereiti į kitą barikadų pusę neketina ir vicečempionas Vilniaus „Lietuvos rytas“, kitą sezoną žadantis toliau rungtyniauti ULEB Europos taurės turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)