Čia studentai stebėjo „NBA kylančių žvaigždžių“ rungtynes („NBA Rising Stars Challenge“), „Įgūdžių, snaiperių ir dėjimų“ konkursą („NBA Skills Challenge“, „NBA Three-Point Contest“, „NBA Slam Dunk Contest“) bei pagrindines „Visų žvaigždžių“ rungtynes („NBA All-Star game“). LSU atstovai lankėsi ir NBA sirgalių centre (NBA Centre Court), kuriame galėjo išbandyti savo jėgas žaisdami krepšinį.

Viešėdami Toronte LSU studentai ne tik stebėjo geriausių pasaulyje krepšininkų parodomąsias varžybas, bet ir susipažino su viena iš profesionaliausių pasaulio sporto organizacijų – Šiaurės Amerikos nacionaline krepšinio lyga (NBA).

„Viešnagė Toronte mums – viena įsimintiniausių. Buvome ten, apie ką anksčiau tik pasvajojome. Žymiausi pasaulio krepšininkai, jų pasirodymai ir rungtynių atmosfera – nepamirštama! Daug bendravome su NBA lygos atstovais. Jie dalijosi savo praktinėmis vadybos žiniomis kuriant visame pasaulyje žinomą krepšinio sporto prekės ženklą - NBA. Tai mums neįkainojama patirtis ir stimulas į organizacijos valdymą žvelgti globaliau“, – sakė LSU edukologijos magistrantas Mindaugas Jozėnas.

„Ši kelionė studentams – tai jų įvertinimas už aktyvią mokslinę ir organizacinę veiklą. LSU aktyviai bendradarbiauja su NBA Europos padaliniu atliekant mokslinius tyrimus. Kanadoje mūsų studentai iš arti susipažino su NBA lygos, bene profesionaliausios pasaulio sporto organizacijos, darbu. Tai puikus paskatinimas ir patirtis, kurią bus galima pritaikyti keliant Lietuvos sporto vadybos lygį“, – apie studentų kelionę į Torontą pasakojo LSU kancleris Mindaugas Balčiūnas.

Beje, pirmą kartą per 65 metų istoriją „Visų žvaigždžių“ savaitgalis vyko ne Jungtinėse Amerikos Valstijose, bet Kanadoje, NBA lygoje žaidžiančios Toronto „Raptors“ komandos arenoje. Šioje komandoje jau 4-ąjį sezoną rungtyniauja ir LSU Treniravimo sistemų studijų programos laisvasis klausytojas Jonas Valančiūnas.