Geriausiai šį teiginį iliustruoja Maskvos CSKA klubo pavyzdys. Nors „armiečiai“ nuolat surenka didžiausią biudžetą Eurolygoje, susiperka ryškiausias turnyro žvaigždes, laimėti prestižiškiausio Eurolygos trofėjaus Maskvos klubui nepavyko nuo 2008-ųjų pavasario.

„Jeigu būtų žaidžiama rungtynių serija, nėra abejonių, kad turnyre triumfuotų CSKA. Tačiau kuomet pusfinalyje ar finale yra žaidžiamas vienas mačas, gali būti visko“, – šią banalią tiesą po eilinio CSKA kluptelėjimo Eurolygos finale ar pusfinalyje kartojo ne vienas krepšinio specialistas.

Panaši situacija susiklostė ir ketvirtadienio vakarą Ispanijoje, kur viena iš Karaliaus taurės favoričių „Barcelona“ jau ketvirtfinalio etape sensacingai 72:73 nusileido Bilbao „Dominion Basket“ su Tautvydu Šležu.

Pavyzdžių toli ieškoti nereikia ir Lietuvoje. Užtenka prisiminti 2014-ųjų gruodį, kuomet tuometinę LKF taurę iškovojo Virginijaus Šeškaus treniruojamas Prienų „Tonybet“ klubas, nugalėjęs ir Kauno „Žalgirį“, ir Vilniaus „Lietuvos rytą“. Sukrėtimas ir efektas buvo toks stiprus, kad vėliau tas pats V. Šeškus tapo „Lietuvos ryto“ vyriausiuoju treneriu.

Nors žvelgiant į individualias žaidėjų statistikas „Žalgirio“ krepšininkų geriausiųjų dešimtukuose nėra daug, bendri komandų statistiniai pasiekimai byloja ką kita. „Žalgiris“ (23/2) – neginčytinas lyderis tiek LKL turnyro lentelėje, trimis pergalėmis lenkiantis „Lietuvos rytą“, tiek pagal pelnomus taškus, tiek pagal gynybą, tiek pagal atliekamus rezultatyvius perdavimus, tritaškių ir baudų taiklumą.

Komandinėje statistikoje žalgiriečiai ne pirmi tik pagal atkovotus kamuolius (nusileidžia „Lietuvos rytui“ ir „Šiauliams“), o dvitaškius taikliau už žalgiriečius meta tik „Lietuvos rytas“.

Štai kaip atrodo „LKL-KIDY tour“ komandų statistiniai rodikliai, pagal kuriuos – „Žalgiris“ – absoliutus varžybų favoritas.


Ar pavyks žalgiriečiams pasinaudoti savo pranašumais – paaiškės jau šį savaitgalį, vasario 19-21 dienomis.

Penktadienį ir sekmadienį „Lietuvos ryto“ ir „Siemens“ arenose vyksiančiuose renginiuose aštuonios komandos kausis dėl 100 tūkst. eurų prizinio fondo, o be geriausių šalies ekipų rungtynių žiūrovai taip pat išvys tradicines „LKL žvaigždžių dienos“ rungtis bei įspūdingą šou programą. Prizų galės laimėti ir sirgaliai – už metimą iš aikštės vidurio vienam laimingąjam atiteks „Mercedes-Benz CLA“ automobilis.

Karaliaus Mindaugo taurės tvarkaraštis

Karaliaus Mindaugo taurės tvarkaraštis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)