Ketvirtadienio vakarą paaiškėjo, kad 25-erių D. Motiejūnas ir kitas „Rockets“ krepšininkas Marcusas Thorntonas yra iškeičiami į „Pistons“ klubą mainais gaunant veteraną puolėją Joelį Anthony ir šių metų naujokų biržos šaukimą.

„Laikykite mane, aš mirštu“, – vienas pirmųjų „Rockets“ komandos forume į šią žinią sureagavo amerikietis pseudonimu „rocketsballin“, tačiau vėlesnės reakcijos buvo gerokai stipresnės.

„Jeigu šitas Anthony apsivilks „Rockets“ marškinėlius, aš iš karto tapsiu „Mavericks“ fanu“, – ironizavo kitas komandos gerbėjas.

„Absoliutus nusivylimas. Ir tai yra geriausia, ką mes galime gauti iš D-Mo? Tokio absurdo net nebuvo galima tikėtis. Tai buvo vienintelis be Jameso Hardeno žmogus, kuriam atidavus kamuolį mes galėjome kažko tikėtis. O dabar... Sveiku protu nesuvokiama, – širdo kitas.

„D. Morey – tu esi kvailys, Tu darai nesąmones. Aš labai tikiuosi, kad D-Mo vieną dieną sugrįš į Hjustoną ir vėl džiugins mus savo žaidimu“, – piktinosi dar vienas komentatorius, tačiau yra ir manančių, kad tokiu būdu „Rockets“ tiesiog atsikratė po nugaros traumos niekaip visiškai nepasveikstančio lietuvio.

„Štai taip mes atsidėkojame žmogui, kuris buvo tapęs „Rockets“ šeima, sirgalių numylėtiniu. Žemiausias lygis, kvailumo viršūnė. Donatai, sėkmės tau Detroite“, – rašė vienas iš amerikiečių

„Kraupūs mainai. Joelis Anthony negaus jokių žaidimo minučių, o ką mes galime žinoti apie tą šaukimą...“, – rašė kitas.

„Aš labai tikiuosi, kad „Pistons“ su D-Mo sugebės prasibrauti į atkrintamąsias varžybas, o mūsų klubas, darantis visišką absurdą, liks už šių varžybų borto, nes to visiškai nenusipelno“, – konstatavo „RocketsJunner“.

„Tai blogiausias sprendimas per visą D. Morey karjerą čia. Tai yra mėšlo krūva“, – bendrą poziciją geriausiai išsakė Jimmy Chitwoodas.

Pažymėtina, kad laimėtoju šiuose mainuose visi laiko Detroito klubą, kuris į savo gretas pasikvietė ne tik M. Thorntoną, D. Motiejūną, bet ir puolėją Tobiasą Harrisą, kuriam numatoma vieta starto penkete.

Taip pat manoma, kad vasarą su D. Motiejūnu Detroito klubas pasirašys ilgalaikę sutartį. Žinoma, tuo atveju, jei lietuvis bus sveikas.

Tiesa, po kurio laiko paaiškėjo, kad sirgalių iškoneveiktą J. Anthony Hjustono klubas greitai iškeitė į Filadelfijos „76ers“, taip mainais gaudamas 2017-ųjų metų NBA naujokų biržos šaukimą antrajame rate ir teises ir Chukwudiebere Maduabumą, tačiau toks klubo žingsnis fanų taipogi pernelyg nepradžiugino.

Žinią, kad „Rockets“ klubas išketė D. Motiejūną ir gynėją Marcusą Thorntoną į „Pistons“, mainais gaudamas veteraną aukštaūgį Joelį Anthony ir 2016 m. NBA Naujokų biržos pirmojo rato šaukimą, pirmasis paskelbė autoritetingas JAV krepšinio žurnalistas Adrianas Wojnarowski, o netrukus ją pasigavo ir visa Hjustono žiniasklada bei NBA bei NBA nušviečiantys masinės informacijos šaltiniai.

Houston has traded Donatas Motiejunas and Marcus Thornton to the Detroit Pistons, league sources tell @TheVertical— Adrian Wojnarowski (@WojVerticalNBA) February 18, 2016

Paradoksaliausia šioje istorijoje yra tai, kad dar ketvirtadienio rytą, kalbėdamas apie artimiausias „Rockets“ rungtynes, Hjustono komandos treneris J. B. Bickerstaffas skelbė, jog iš NBA Plėtojimosi lygos sugrįžęs D. Motiejūnas turėtų gauti daugiau žaidimo minučių.

Pats D. Motiejūnas pripažino, kad žinią apie mainus išgirdo pietaudamas vienoje iš Hjustono kavinių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)