Abi ekipos rikiuojasi RKL turnyro lentelės viršūnėje – Akmenė su 24 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais žengia pirma, o Tauragės ekipa lipa ant kulnų su 22 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais. Iki reguliariojo sezono pabaigos likus 2 savaitėms abi komandos jau žino, kad praleis antrą varžybų etapą, kuriame varžysis 5-12 vietas užėmusios ekipos. 4 geriausios reguliariojo sezono komandos keliaus tiesiai į ketvirtfinalį.

„Akmenės cementas“ reg. sezono lentelėje nebegali nukristi žemiau nei antra vieta. Tačiau ir tai tik teorinė galimybė, kadangi likę varžovai be Tauragės yra iš apatinės lentelės dalies.

Jeigu nenutiks didelių staigmenų, Akmenės ir Tauragės komandos tarpusavyje galės susitikti tik didžiajame finale. Tad šį penktadienį bus paskutinė galimybė įvertinti dviejų sezono favoritų jėgas tarpusavio mače.

Žvelgiant istoriškai, nuo 2013 m., kuomet Akmenė pateko į A divizioną, komandos tarpusavyje buvo susitikusios 8 kartus. 7 kartus pergalę šventė Tauragė, tačiau vienintelė akmeniškių pergalė pasiekta būtent šiame sezone. Praėjusių metų gruodžio mėnesį „Akmenės cementas“ išvykoje laimėjo rezultatu 74:63.

Statistiniai abiejų komandų duomenys labai panašūs. Abi patenka į daugiausiai taškų per rungtynes pelnančių ekipų penketuką, taip pat šalia viena kitos rikiuojasi ir mažiausiai taškų praleidžiančiųjų penketuko gretose. Pagal rezultatyvius perdavimus abi yra sąrašo viršūnėje. Ryškesnis skirtumas yra baudų pataikymo procente – akmeniškiai pagal šį rodiklį yra pirmi lygoje (72,5 proc.), tuo tarpu tauragiškiai negali pasigirti taiklumu šioje vietoje, pataikydami vos 63,7 proc. baudų. Tai yra priešpaskutinis rezultatas visame A divizione.

Vertinant individualų žaidėjų meistriškumą, daugiau kuo pasigirti gali „Akmenės cementas“. Net 3 šios komandos krepšininkai yra naudingiausių A diviziono žaidėjų dešimtuke – Audrius Povilaitis (22,9 naud.), Antanas Bertašius (22,3 naud.) ir Nerijus Mika (20,2 naud.). Tiesa, Tauragės krepšinio klubui atstovauja vienas geriausių lygos įžaidėjų Vytautas Padgureckas, kuris neturi sau lygių pagal atiduodamų rezultatyvių perdavimų skaičių – vidutiniškai 7,2 per rungtynes.

„Pirmiausiai žiūrim į artimesnius tikslus, apie finalą negalvojame. Tikrai žinom, kad bus sunkus ir ketvirtfinalis, ir pusfinalis, – paklaustas, ar vertintų šį favoritų susitikimą kaip finalo repeticiją atsakė Akmenės komandos treneris Saulius Momkauskas. – Pirmas tikslas dabar yra kovoti dėl pergalės ir išlikti pirmoje reguliariojo sezono vietoje, todėl galvosime ir apie palankų įmestų praleistų taškų santykį“.

„Stiprioji varžovų pusė yra ta, kad daug metų žaidėjų branduolys nekinta, jie vienas kitą gerai jaučia. Turi gerų metikų, turi ir kas po krepšiu pasistumdo. Aišku, jaučiasi Viliaus Šumskio (vidurio puolėjas, išvykęs į NKL komandą aut. past.) netektis, bet, manau, kiti kompensuos. Tai nėra vieno žaidėjo komanda. Vieną dieną gali vienas iššauti, kitą – jau kitas“, – varžovų pranašumus vardijo S. Momkauskas.

„Su Taurage žaisdami nelaikom savęs favoritais. Prieš šį sezoną skaičiavome, kad su visomis draugiškomis rungtynėmis esame jiems pralošę net 9 kartus iš eilės. Ir tik šiame sezone pavyko iškovoti pirmą pergalę. Rezultatas kol kas yra 9:1 jų naudai. Taip kad negalim savęs laikyti favoritais, kai tokie skaičiai. Bet pasikartosiu, kad kovosime dėl pergalės ir dėl pirmos vietos reguliariajame sezone“, – ryžtingai nusiteikęs Akmenės ekipos treneris.

„Dar daug etapų, todėl apie finalą negalvojam“, – į kalbas apie finalo repeticiją nesileido ir Tauragės krepšinio klubo treneris Edvardas Žemgulis. – Ruošiamės žaisti prieš Akmenę ir, svarbiausia, laimėti. Toks yra artimiausias planas“.

Tolimi metimai, geras vidurio puolėjas, jauni žaidėjai neblogai talkina lyderiams – tokias varžovų stiprybes įvardijo Tauragės strategas.

„Turime nemažai patyrusių, gerai besiginančių žaidėjų, bandysime į greitesnį žaidimą juos įvelti, kad poziciniame nebūtų lengva“, – priešnuodžius Akmenės stipriosioms pusėms vardijo E. Žemgulis.

„Abiejų komandų šansus laimėti vertinu 50 prie 50. Manau, kad aikštės pranašumas lems mažai. Abi komandos yra panašaus pajėgumo ir turi apylygius šansus laimėti“, – įsitikinęs tauragiškis.

Akmenės SCKK-„Akmenės cemento“ ir Tauragės krepšinio klubo rungtynės vyks vasario 19 d. 17 val. Naujosios Akmenės sporto rūmuose (Respublikos g. 30). Mačą tiesiogiai transliuos DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją