Be abejonės, pirmąją vietą užėmė vienas ir vienintelis Čikagos „Bulls“ legenda Michaelas Jordanas. Apie MJ daug kalbėti nereikia – šešis kartus NBA čempionas, šešis kartus finalų MVP, penkis kartus naudingiausias lygos žaidėjas bei begalė kitų įspūdingų pasiekimų, nekalbant apie amerikiečio charakterį, darbo etiką bei požiūrį į krepšinį.

Antroje vietoje rikiuojasi rezultatyviausias visų laikų NBA žaidėjas Kareemas Abdul-Jabbaras. Dvidešimt sezonų NBA praleidęs aukštaūgis taip pat šešis kartus tapo čempionu, du kartus buvo pripažintas naudingiausiu finalų bei šešis kartus sezono krepšininku.

Jeigu dėl šių dviejų krepšininkų ir jų užimamų vietų ginčytis neverta, tai trečia vieta nustebino daugelį krepšinio pasaulio žmonių. Joje atsidūrė ir už nugaros dešimtis legendų paliko vis dar rungtyniaujantis LeBronas Jamesas.

Klivlando „Cavaliers“ lyderis du kartus tapo NBA čempionu bei naudingiausiu finalų žaidėju ir keturis kartus iškovojo sezono MVP titulą.

Ketvirtoje vietoje atsidūrė Los Andželo „Lakers“ įžaidėjas-centras Magicas Johnsonas, o ESPN penketuką baigia kartą šimtą taškų per rungtynes pelnęs Wiltas Chamberlainas.

Įdomu tai, kad į dešimtuką nepateko paskutinį sezoną rungtyniaujantis Kobe Bryantas, kuriam buvo skirta vos dvylikta vieta.

Savo ruožtu Vokietijos krepšinio legenda Dirkas Nowitzki užėmė septynioliktą vietą.

Gana sunku suvokti ir tai, kad tik neseniai dominuoti pradėjęs „Golden State Warriors“ lyderis Stephenas Curry užėmė net 23 vietą, už savo nugaros palikdamas tokius žaidėjus kaip Scottie Pippenas (25), Isaiah Thomasas (26), Steve‘as Nashas (30), Dominique Wilkinsas (44) ar Allenas Iversonas (46).

ESPN geriausių žaidėjų dešimtukas:

VietaŽaidėjas
1.Michaelas Jordanas
2.Kareemas Abdu-Jabbaras
3.LeBronas Jamesas
4.Magicas Johnsonas
5.Wiltas Chamberlainas
6.Larry Birdas
7.Billas Russellas
8.Timas Duncanas
9.Shaquille'as O'Nealas
10.Hakeemas Olajuwonas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)