K. Bryanto ir „Cavaliers“ lyderio L. Jameso akistata buvo viena laukiamiausių pastarąjį dešimtmetį. Visgi traumos ir kitos aplinkybės lėmė, kad atkrintamosiose varžybose šie krepšininkai taip ir nesusitiko.

Nepaisant to, nuo 2007 iki 2015 metų NBA finaluose visada varžėsi arba K. Bryantas, arba L. Jamesas, tik, žinoma, ne vienas prieš kitą.

Vis dėlto šie du legendiniai krepšininkai turi ir kiek kitokių istorinių sąsajų. Visai neseniai buvo atskleista, kad beveik prieš dešimtmetį desperacijos apimta „Lakers“ organizacija paskambino „Cavaliers“ klubui ir pasiūlė K. Bryantą mainais į L. Jamesą, rašo ESPN.

Tai buvo 2007 metų vasara, kuomet K. Bryantui buvo 28-eri metai – tada jis buvo ką tik baigęs sezoną, kurio metu vidutiniškai pelnydavo net po 32 taškus. Jis jau turėjo savo sąskaitoje tris čempionų titulus, o kitą sezoną iškovojo ir naudingiausio žaidėjo apdovanojimą. Kitaip tariant – tai buvo pats K. Bryanto karjeros pikas.

Pagal tuometinę sutartį, K. Bryantas „Lakers“ gretose turėjo rungtyniauti dar dvejus metus. Visgi „juodoji mamba“ buvo klaikiai nusiminusi – jo komanda po Shaquille‘o O‘Nealo išėjimo 2004 metais tris sezonus iš eilės pasirodė prastai – pirmą sezoną nepateko į atkrintamąsias, o kitus du sezonus jau pirmame etape nusileido Fynikso „Suns“ ekipai.

„Tuo metu „Lakers“ turėjo kažką daryti, – sakė K. Bryantas. – Aš nebetikėjau jų veiksmais. Aš turėjau kažkaip laimėti be Shaqo. Tiesiog turėjau tai padaryti. Mes turėjome kažką keisti.“

K. Bryantas nenumaldomai prašė pasikeitimų, o tai galėjo reikšti netgi jo išvykimą iš Los Andželo.

Tuo metu L. Jamesui buvo 22-eji. Jis ką tik buvo nuvedęs savo komandą į finalą, kur „sausai“ nusileido San Antonijaus „Spurs“ ekipai. „Cavaliers“ lyderis atkrintamosiose vidutiniškai pelnydavo po 25 taškus, atkovodavo po 8 kamuolius ir atlikdavo po 8 rezultatyvius perdavimus. Maža to, konferencijos finale mače Detroite su „Pistons“ L. Jamesas pelnė paskutinius 29 iš 30 komandos taškų ir atvedė ją į pergalę.

Po dviejų metų L. Jamesas pirmą kartą buvo pripažintas naudingiausiu lygos žaidėju. Su „Cavaliers“ jis turėjo trejų metų sutartį ir buvo nusiteikęs pademonstruoti dar geresnį žaidimą, kai kitą kartą jo komanda žais NBA finale.

Tai buvo tas momentas, kuomet lygą galėjo sudrebinti vieni didžiausių istorijoje mainai. Jei K. Bryantas būtų buvęs mainomas, tai tik į tokio kalibro žaidėją kaip L. Jamesas.

Apmąstę visas savo galimybes, „Lakers“ susisiekė su „Cavaliers“. Skambučio tikslas buvo aiškus: ar „Cavaliers“ iškeistų L. Jamesą į K. Bryantą?

Žmonės, kurie tuo metu dirbo „Cavaliers“ biure, tą skambutį atsimena labai aiškiai dėl vienos priežasties: tai buvo vienintelis kartas, kuomet kitas klubas susisiekė su jais norėdamas pateikti pasiūlymą, susijusį su L. Jamesu. Tada „išrinktasis“ buvo absoliučiai neliečiamas.

Netgi 2003 metais, kuomet „Cavaliers“ pašaukė L. Jamesą pirmuoju šaukimu, nė vienas klubas nepasiūlė nieko mainais į L. Jamesą.

„Tikiu tuo, – neseniai sakė L. Jamesas. – Jeigu atiduodi kažką svarbaus, turi ir gauti kažką tokio pat svarbaus.“

„Cavaliers“ pripažino, kad tuo metu L. Jamesas buvo neliečiamas. Visgi Klivlando klubas susigundė galimybe savo klube matyti K. Bryantą, todėl pasiūlė „Lakers“ ekipai išsirinkti bet kuriuos komandos žaidėjus. Žinoma, „Lakers“ tokiu pasiūlymu visiškai nesusidomėjo.

K. Bryanto, kuris savo sutartyje su „Lakers“ taip pat turėjo „neliečiamojo“ sąlygą, atsakymas buvo aiškus.

„Niekada nebūčiau sutikęs tokiems mainams, – sakė krepšininkas. – Niekada. Persikelti į Klivlandą? Niekada. Ta komanda nebuvo mano sąraše. Jame buvo Čikagos „Bulls“, San Antonijaus „Spurs“ ir Fynikso „Suns“.

Prieš tai Los Andželo klubas buvo arti susitarimo su „Bulls“ ekipa, tačiau tie mainai buvo atšaukti – K. Bryantui nepatiko, kad į juos buvo įtrauktas Luolas Dengas. Todėl klubo generalinis direktorius Mitchas Kupchakas privalėjo ieškoti kitos komandos bei susisiekė su „Cavaliers“.

Nepavykus susitarti ir su „Cavaliers“, M. Kupchakas jau beveik spaudė ranką Detroito „Pistons“ vadovui Joe Dumarsui. Manoma, kad į tuos mainus buvo įtrauktas Tayshaunas Prince‘as ir Richardas Hamiltonas – vieni „Pistons“ lyderių. Tačiau, kuomet galutinis pasiūlymas buvo pateiktas K. Bryantui, šis ir vėl jį atšaukė – „Pistons“ nebuvo jo komandų sąraše.

Kaip istorija rodo, „Lakers“ taip ir nepavyko iškeisti K. Bryanto, tačiau to tikriausiai ir nereikėjo daryti – jau kitais metais prie ekipos prisijungė Pau Gasolis, kuris padėjo K. Bryantui iškovoti du čempionų titulus.

Visgi, kaip ir minėta anksčiau, „Lakers“ ir „Cavaliers“ finale taip ir nesusitiko. Viso krepšinio pasaulio išsvajotoji K. Bryanto ir L. Jameso akistata taip ir neįvyko.

Dabar, po beveik dešimtmečio, šiems krepšininkams liko vos dvi tarpusavio rungtynės – artėjančią naktį bei kovo mėnesį. O mums lieka tik svajoti ir klausti „kas būtų, jeigu būtų?“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)