Kad patektų į kitą etapą, klaipėdiečiams reikia net itik pergalės Berlyne, bet ir Manto Kalniečio atstovaujamos Milano „Emporio Armani“ komandos pergalės Graikijoje prieš Salonikų „Arį“.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai 2016 m. sausio 13 dieną Klaipėdoje „Albos“ ekipą nugalėjo rezultatu 73:65, tačiau išvykose kautis visada yra kur kas sudėtingiau.

„Bus labai sunku, tačiau kausimės iš visų jėgų. Šansų turime, tad reikia ir pasinaudoti. Varžovai agresyviai ginasi ir stengiasi suregzti kuo daugiau greitų atakų. Viskas priklausys nuo koncentracijos ir kaip žaidėjai sugebės kontroliuoti varžybų tempą. Negalime leisti varžovams primesti savo žaidimo stilių ir juokiu būdu negalime leisti jiems atitrūkti. Išvykoje vytis varžovus yra labai sunku. Reikia bandyti išlaikyti tempą ir intrigą bei bandyti užsikabinti“, – Berlyne po pirmadienį vykusios treniruotės kalbėjo D. Adomaitis.

Anot trenerio, norint pamąstyti apie pergalę, kiekvienas žaidėjas į aikštę turi žengti maksimaliai nusiteikęs ir dėl bendro tikslo atiduoti 100 procentų jėgų.

„Jei taip bus, tada viskas yra įmanoma. Tikiu, kad žaidėjai supranta rungtynių svarbą ir padarys viską, kad apgintų Klaipėdos bei Lietuvos garbę“, – kalbėjo treneris.

Jis užsiminė ir apie psichologinį nusiteikimą.

„Nereikia perdegti ar jaudintis, o tiesiog bandyti žaisti savo žaidimą, bandyti įgyvendinti rungtynių planą. Reikia visas 40 minučių būti susikaupus, nes tik akimirkai atsipalaidavus galime būti nubausti“, – sakė D. Adomaitis.

Komanda į Berlyną iškeliavo ankstų pirmadienio rytą, o šeštadienį dar žaidė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes su Kėdainių „Nevėžio“ ekipa. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai agurkų sostinėje šventė pergalę rezultatu 77:69.

Šiose rungtynėse „Neptūno“ gretose aikštėje nepasirodė Jerai Grantas. Jam treneriai leido pailsėti ir apsigydyti traumas.

„Ar jis antradienį žais? Dar yra klaustukas. Visko gali būti, žiūrėsime, kaip jis jausis“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Klaipėdos komanda vis dar versis be riešo lūžį besigydančio įžaidėjo Mindaugo Girdžiūno.

Rungtynės Berlyne prasidės 21 val.

Kol kas Klaipėdos komanda J grupėje su dviem pergalėmis yra trečia, tačiau tiek pat laimėtų mačų savo sąskaitoje turi ir Salonikų, ir Berlyno krepšininkai. Tik Milano ekipa yra laimėjusi keturis kartus per penkis žaistus mačus,