Prieš būsimą dvikovą prieš vienus viso turnyro favoritų mintimis apie stipriausio Rusijos klubo žaidimą „Žalgiris TV“ rubrikos laidoje #DėmesysEurolygai pasidalino Kauno komandos treneris-skautas Evaldas Beržininkaitis.

„CSKA turi daug panašaus pajėgumo žaidėjų. Vienam krepšininkui atsisėdus ant suolo, kitas, įėjęs į aikštę, iškart daro savo darbą ir timpteli komandą į priekį. Komandos sudėtis velniškai stipri ir CSKA puolime žaidžia patrauklų akiai krepšinį. Ne tik išnaudojamos individualiosios žaidėjų pusės, bet ir visi krepšininkai sudaro darnų komandinį mechanizmą“, – apie pagrindines varžovų žaidimo filosofijos subtilybes kalbėjo E. Beržininkaitis.

Nors daugelis krepšinio ekspertų Maskvos komandą sutartinai vadina viena iš rimčiausių pretendenčių laimėti šio sezono Eurolygos turnyrą, Rusijos ekipa bent jau antrajame Eurolygos etape negali pasigirti varžovams neįveikiamu žaidimu. Dimitrio Itoudžio auklėtiniai jau dusyk nusileido savo oponentams F grupėje rungtynėse išvykose – 89:91 Maskvos srities „Chimki“ ekipai ir 71:81 Vitorijos „Laboral Kutxa“ klubui.

„Susidaro įspūdis, kad Maskvos klubas gynyboje galėtų ir labiau pasitempti. Jeigu CSKA krepšininkai yra labai talentingi puolime, tai gynyboje jie nėra tokie pat galingi. Tai yra ne dėl to, kad žaidėjai yra nepajėgūs, bet galbūt todėl, kad aukšto lygio krepšininkai žino tas sritis, kur gali labiau pasitaupyti. Jeigu gerai einasi puolime, tai gynyboje Maskvos ekipa nepersistengia. Be to, TOP-16 etape komandos yra stiprios, tad vienas kitas pralaimėjimas neturėtų stebinti“, – pagrindines Rusijos ekipos kluptelėjimų priežastis įvardino specialistas.

TOP-16 etape CSKA į priekį traukia gynėjų – Nando De Colo ir Milošo Teodosičiaus tandemas. Prancūzas ir serbas žaidžia geriausius asmeninius sezonus Eurolygoje ir atitinkamai renka po 19,1 ir po 15,1 taško turnyre. Anot E. Beržininkaičio, nepaisant solidžių šių krepšininkų rezultatų, CSKA ekipoje yra ir kitų aukšto meistriškumo žaidėjų.

„M. Teodosičius yra įžaidėjas ir nuo jo kaip ir daugelyje ekipų priklauso visos komandos žaidimas, kokį ritmą diktuoja ekipa, kaip derinius išpildo. Nando De Colo atlieka itin svarbų rolę ir TOP-16 etape renka po daugiau nei 20 taškų. Nors šis žaidėjas praleido keletą rungtynių, bet sugrįžęs toliau tęsia sėkmingą pasirodymą. Be to, CSKA turi puikių metikų kaip Vitalijus Frizdonas. Kalbant apie aukštaūgių liniją, čia yra Kyle‘as Hinesas, kuris nors ir nėra tipinis aukštaūgis, turi ilgas rankas ir tai jį paverčia nestandartiniu „centru“, kuris gerai kovoja dėl kamuolių ir sugeba pelnyti taškus“, – apie varžovų lyderius kalbėjo E. Beržininkaitis.

#DėmesysEurolygai laidos metu „Žalgirio“ komandos treneris-skautas analizavo ir varžovų žaidimo vaizdo medžiagą bei žingsnis po žingsnio išnarstė po kaulelį CSKA komandos derinį, kurio metu sukuriamos situacijos Maskvos ekipos snaiperiams.