Kaip ir visus mačus Samsuno uostamiestyje Lietuvos rinktinė pradėjo galingai – sumaniai dalijosi kamuoliu ir puikiai gynėsi. Antrame kėlinyje Turkijos U16 komanda bandė pasivyti svečius, tačiau Donato Veličkos vadovaujami lietuviai neleido pergalei išsprūsti.

Išskyrus antrąjį ketvirtį, Lietuvos vaikinai gynėsi puikiai. Nė vienas Turkijos krepšininkas nepelnė dviženklio taškų skaičiaus.

Savo ruožtu lietuvius į pergalę vėl vedė gynėjas Domantas Vilys. Jis pelnė 19 taškų (4/9 dvitaškių, 3/6 tritaškių, 2/6 baudų metimų), atkovojo 6 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Rokas Jokubaitis ir Deividas Sirvydis pridėjo po 11 taškų.

Pusfinalį lietuviai, užėmę pirmą vietą A grupėje, žais penktadienį 17.45 val. Lietuvos laiku. Gyvai stebėti rungtynes bus galima internetu per Turkijos krepšinio federacijos televiziją.

Argentina B grupėje užėmė antrą vietą, pralaimėjusi du mačus. Kitame pusfinalyje žais Turkijos ir Serbijos rinktinės.

Pernai analogiškame turnyre Konijoje lietuviai iškovojo antrą vietą, finalą turkams pralaimėję paskutinę sekundę. Po to Lietuvos šešiolikmečiai iškovojo sidabrą ir Europos čempionate, vykusiame Kaune.

Šių metų šešiolikmečių rinktinė sudaryta daugiausia iš pirmosios LKF projekto „Talentų U15 karta“ laidos. Prieš tai ši komanda užėmė antrąją vietą tarptautiniame Vladimiro Ryženkovo turnyre Minske.

Trečiadienį į Samsuną iškeliavo ir Lietuvos U16 merginų rinktinė, kuri taip pat dalyvaus tarptautiniame turnyre. Ketvirtadienį Daliaus Ubarto vadovaujamos merginos susitinka su Švedijos bendraamžėmis, penktadienį – su Turkija, šeštadienį – su Lenkijos U16 rinktine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją