Visi jie, išskyrus legendinį klaipėdietį aukštaūgį E. Žukauską, jau yra susidūrę su kai kuriais jaunaisiais Lietuvos krepšinio talentais. A. Sabonis, R. Šiškauskas, S. Štombergas ir K. Kemzūra yra dalyvavę ne vienoje LKF projekto „Talentų U15 karta” treniruočių stovykloje.

Per krepšinio šventę Palangoje, kurios kulminacija bus vasario 6 dieną, krepšinio garsenybės ne tik stebės krepšininkų žaidimą, bet ir vertins jų sugebėjimus.

K. Kemzūra, S. Štombergas, R. Šiškauskas ir E.Žukauskas sutiko dalyvauti dėjimų į krepšį vertinimo komisijoje.

Pirmąsyk istorijoje Palangoje vyks bendras Nacionalinės, Regionų ir Moksleivių krepšinio lygų dėjimų konkursas. Jis vyks šeštadienį nuo 15 val., iškart po MKL „Perlas” žvaigždžių dienos, prieš rungtynes dėl LKF vyrų taurės turnyro III vietos.

„MANTINGA” DĖJIMŲ KONKURSE DALYVAUS:

Grantas Vasiliauskas (Alytaus SRC, MKL)

Modestas Šemeklis (Sabonio KC, MKL)

Ignas Fiodorovas (Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas, RKL)

Steponas Markus („Kretinga”, RKL)

Reginaldas Simsas („Palanga”, NKL)

Šarūnas Beniušis („Mažeikiai”, NKL)

Rokas Stankevičius (Marijampolės „Sūduva-Mantinga”, NKL)

Tuo metu tarp LKF taurės turnyro mažojo ir didžiojo finalų (nuo 18.15 val.) vyks snaiperių konkursas, kuriame dalyvaus NKL ir RKL atstovai.

„NATURAL PHARMACEUTICALS” SNAIPERIŲ KONKURSO DALYVIAI:

Vincentas Aleksandravičius (Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas, RKL)

Paulius Žurna („Tauragė”, RKL)

Rokas Milašiūnas („Akmenės cementas”, RKL)

Aidas Einikis (Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis”, NKL)

Benas Vaitulionis („Palanga”, NKL)

Šarūnas Vingelis („Mažeikiai”, NKL)

Giedrius Stankevičius (Marijampolės „Sūduva-Mantinga”, NKL)

Penktadienį, vasario 5 d., vyks LKF taurės turnyro pusfinaliai, kuriuos žais „Mažeikiai” (Nacionalinė krepšinio lyga, NKL) ir „Tauragė” (Regionų krepšinio lyga, RKL) bei Marijampolės „Sūduva-Mantinga” (NKL) ir Klaipėdos LCC universitetas (RKL).

Šeštadienį jau nuo 11.30 val. Palangos arenoje prasidės didžiausia Lietuvoje moksleivių krepšinio šventė – MKL „Perlas” žvaigždžių diena. Jos metu savo sugebėjimus demonstruos geriausi šalies jaunieji krepšininkai.

Per visus šeštadienio renginius Palangos arenoje žiūrovus linksmins atlikėjai Svaras ir DJ Mamania su unikaliu projektu „Gatvės Lyga Soundsystem”. Taip pat šoks vienos geriausių Europoje Klaipėdos „Leader Dance” šokėjos, Klaipėdos šokių studijos „Intrus” ir Palangos šokių studijos „Palangos vėtrungė” atstovai.

Įėjimas į LKF taurės pusfinalius penktadienį ir MKL „Perlas” žvaigždžių dieną šeštadienį yra nemokamas. Bilietus į LKF taurės turnyro rungtynes dėl III vietos ir finalą galima įsigyti internetu www.krepsiniobilietai.lt ir Palangos universalios sporto arenos kasose nuo penktadienio.