Rungtynes su Dimitrio Itoudžio vadovaujama komanda „Žalgiris“ pasitinka po skaudžios nesėkmes TOP-16 etapo F grupės išvykos rungtynėse su Maskvos srities „Chimki“ ekipa. Apie būsimą akistatą su dar viena Rusijos komanda bei Kauno klubo žaidimą mintimis „Žalgiris TV“ rubrikos #DėmesysEurolygai laidoje dalinosi žalgiriečiai Ianas Vougioukas ir Siimas-Sanderis Vene.

„Sunku išskirti vieną priežastį, – apie pralaimėjimą „Chimki“ komandai kalbėjo S.Vene. – Rungtynes pradėjome neblogai, bet vėliau žaidėme banguotai. Trūko aštrumo. Nerodėme tokio greičio, kurį demonstravome prieš tai buvusiuose susitikimuose. Padarėme kvailų klaidų. Žinoma, žaidėme prieš labai aukštos klasės komandą ir, kai leidi varžovams žaisti savo žaidimą, gali atsitikti ir tokie pralaimėjimai.“

Š.Jasikevičiaus kariaunai teks pamiršti pralaimėjimą praėjusią savaitę ir pakartoti pergalingų rungtynių „Žalgirio“ arenoje su Pirėjo „Olympiakos“ scenarijų. Tąsyk žalgiriečiai susitvarkė su geriausiai besiginančia Eurolygos ekipa. Šįsyk į Kauną atvyksta geriausiai puolantis klubas turnyre, renkantis po 90 taškų per susitikimą.

„Gali būti taip, kad reiks žaisti geriau nei prieš „Olympiakos“, – apie artėjančią akistatą su CSKA kalbėjo S. S. Vene. – Visi žinome, kad tai labai aukšto lygio komanda. Kaip bebūtų, treneriai paruoš žaidimo planą ir, jei jo laikysimės ir viską darysime, kaip su „Olympiakos“, tada turime savo galimybes. Jeigu banguosime kaip Maskvoje, galimybių, bus mažiau.“

Graikas I. Vougioukas, dar prieš atvykstant CSKA klubui į Kauną, jau puikiai pažįsta nemažą dalį varžovų ekipos narių. „Žalgirio“ vidurio puolėjas dvejus metus rungtyniavo „Panathinaikos“ klube, kuriame tuometinio trenerio Želkjo Obradovičiaus asistentu buvo dabartinis Maskvos ekipos vyr. treneris Dimitris Itoudis.

„Jis yra gana griežtas ir daug iš žaidėjų reikalaujantis treneris. D. Itoudis prabrėžia gynybos svarbą, pabrėžia būtinybę ieškoti „lengvų“ taškų. Kaip bebūtų, esminis jo filosofijos dalykas – kiekvienam žaidėjui būti atsakingam už savo veiksmus aikštelėje“, – apie ir Š.Jasikevičių treniravusį specialistą pasakojo I. Vougioukas.

Su CSKA ne sykį įvairiuose turnyruose susitikęs graikas mano, kad šis klubas, nepaisant pastarųjų metų rezultatų, ir šiemet išlieka rimtų pretendentu laimėti stipriausią Senojo žemyno krepšinio turnyrą.

„Kiekvieną sezoną jie demonstruoja solidžius rezultatus. Jis visuomet žaidžia puikiai reguliariajame Eurolygos sezone ir TOP-16 etape. Patenka į finalo ketvertus. Tiesa, pastarieji keletas metų jiems nebuvo tokie sėkmingi, bet tai komanda, kuri pradeda kiekvieną sezoną su mintimi laimėti viską“, – teigė aukštaūgis.