Rungtynes, kaip ir prieš tai tris mačus, Donato Veličkos vadovaujami lietuviai pradėjo puikiai. Atrodė, kad išvakarėse šeimininkus turkus palaužę Vokietijos krepšininkai bus sutriuškinti. Tačiau vokiečiai neketino nuleisti rankų ir laimėjo du paskutinius kėlinius. Ketvirtajame kėlinyje Lietuvos persvara buvo ištirpusi iki dviejų taškų, tačiau lietuviai nepaleido pergalės iš savo rankų.

Įspūdingai rungtynes, kurių metu lietuviai pataikė vos 2 iš 14 tritaškių, o vokiečiai – vos 1 iš 14, sužaidė gynėjas D.Vilys. Per 27 minutes jis pelnė 24 taškus (8/9 dvitaškių, 8/11 baudų metimų) ir atkovojo 4 kamuolius.

Dovydas Giedraitis (4/6 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/2 baudų metimų) ir Klaidas Metrikis (2/5 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 3/4 baudų metimų) pridėjo po 10 taškų.

Vokietijos rinktinei po 12 taškų pelnė Jonas Matisseckas ir Bruno Vrčičius.

Trečiadienį Lietuvos U16 vaikinų rinktinė žaidžia paskutines turnyro A grupės rungtynes su šeimininkais turkais ir turi daug galimybių likti grupėje pirma.

Turnyre Lietuva žaidžia A grupėje drauge su Slovėnija, Latvija, Bulgarija, Vokietija ir Turkija U16 rinktine. B grupėje žaidžia Serbija, Juodkalnija, Turkija U15, Ukraina, Prancūzija ir Argentina. Dauguma šių komandų dalyvaus ir Europos čempionate.

Turnyrą „International Men’s Stars” iš Juodosios jūros uosto Samsuno tiesiogiai transliuoja Turkijos krepšinio federacijos televizija http://www.tbftv.org/.

Pernai analogiškame turnyre Konijoje lietuviai iškovojo antrąją vietą, finalą turkams pralaimėję paskutinę sekundę. Po to Lietuvos šešiolikmečiai iškovojo sidabrą ir Europos čempionate, vykusiame Kaune.

Šių metų šešiolikmečių rinktinė sudaryta daugiausia iš pirmosios LKF projekto „Talentų U15 karta” laidos. Prieš tai ši komanda užėmė antrąją vietą tarptautiniame Vladimiro Ryženkovo turnyre Minske.

Trečiadienį į Samsuną iškeliauja ir Lietuvos U16 merginų rinktinė, kuri taip pat dalyvaus tarptautiniame turnyre.