Milano klubas Italijos čempionato reguliariojo sezono rungtynėse namie klumpa labai retai. Paskutinį „Emporio Armani“ krepšininkai namų mačą buvo pralaimėję dar 2013-ųjų kovo 24-ąją, taigi sekmadienio nesėkmė dvikovoje su „Sidigas“ buvo patirta beveik po trejų metų pertraukos.

Taip jau susiklostė, kad vienu iš šio pralaimėjimo „herojų“ tapo neseniai iš Kauno „Žalgirio“ į Italiją persikėlęs M. Kalnietis.

„Charakiri savoje aikštėje. Taip galima apibūdinti pralaimėjimą, kuris yra kaip reta apmaudus – komanda per penkias minutes sugebėjo iššvaistyti 13 taškų pranašumą“, – rungtynes apžvelgia sport.leggo.it.

Likus žaisti 5 min. „Emporio Armani“ dar pirmavo 72:59, tačiau paskutinės mačo minutės tapo visišku krachu. Svečiai sugebėjo pasivyti šeimininkus, o pergalingą tritaškį pačioje susitikimo pabaigoje smeigė Maartenas Leunenas.

20 minučių ant parketo praleidęs M. Kalnietis debiutinėse savo rungtynėse Italijoje pelnė 15 taškų (4/4 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai, 1/1 bauda), atliko 6 rezultatyvius perdavimus, 1 kamuolį atkovojo ir savo statistiką pablogino tik 6 prarastais kamuoliais.

Įžaidėjas surinko 17 naudingumo balų ir pagal žaidimo efektyvumą nusileido tik kroatui Krunoslavui Simonui, kuris surinko 20 taškų ir net 29 naudigumo balus.

Visgi po apmaudžiai pasibaigusių rungtynių „Emporio Armani“ Jasminas Repeša treneris į atskirų žaidėjų pasirodymo analizę leistis nenorėjo ir pliekė visą komandą.

„Man gėda dėl tokio mūsų pasirodymo. Prieš save, prieš sirgalius, prieš visus. Neturėjome teisės šitaip pralaimėti. Po tokio mačo sunku įžvelgti kažką pozityvaus“, – širdo kroatas.

Pats M. Kalnietis po debiutinių rungtynių taip pat nedaugžodžiavo.

„Kalti tik patys – per anksti sustojome, patikėję savo pergale“, – konstatavo lietuvis.

Visgi dauguma rungtynes apžvelgiančių italų krepšinio portalų pažymi, kad M. Kalniečio pasirodymas šiame mače buvo pozityvus.

„Lietuvis atskleidė turintis potencialo tapti vienu svarbiu Milano komandos žaidimo sraigteliu“, – rašo pianetabasket.it portalas, dar prieš savaitę abejojęs, ar M. Kalnietis yra vertas Milane uždirbamos algos – 65 tūkst. eurų per mėnesį.

Rungtynių epizodai:

Šiuo metu Milano klubas Italijos čempionato turnyro lentelėje pirmąją vietą dalijasi su Emilijos Redžo „Grissin Bon“ ekipa, kuriai atstovauja Darjušas Lavrinovičius ir Rimantas Kaukėnas.

Oficialiai Milano komandoje lietuvis debiutavo praėjusį antradienį, kai Europos taurės rungtynėse italams išvykoje padėjo įveikti Klaipėdos „Neptūną“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)