Pirmadienį lietuviai žaidžia su bulgarais, kurie pirmąsias rungtynes pralaimėjo šeimininkams 42:78, o antrąsias – Vokietijai 61:92.

Prestižinį „International Men’s Stars” turnyrą Juodosios jūros uostamiestyje lietuviai šeštadienį pradėjo sunkia pergale prieš ambicingus slovėnus. Lietuvos rinktinė galutinai palaužė Slovėniją tik ketvirtajame kėlinyje.

Rezultatyviausiai iš lietuvių rungtyniavo Deividas Sirvydis – 21 taškas (5/7 dvitaškių, 3/4 tritaškių, 2/4 baudų metimų). Rokas Jokubaitis pridėjo 11 taškų (4/10 dvitaškių, 1/1 tritaškio), Dovydas Giedraitis ir Gertautas Urbonavičius – po 10.

Slovėnijos gretose daugiausia taškų įmetė Maksimas Gorbachovas – 17.

Sekmadienį Lietuvos U16 ekipa susikovė su kaimynais latviais. Lietuviai jau nuo pradžių parodė, kas yra favoritai.

Rezultatyviausias buvo Domantas Vilys – 19 taškų (6/9 dvitaškių, 0/4 tritaškių, 7/10 baudų metimų). Po 16 taškų pelnė R.Jokubaitis ir Erikas Venskus.

Latvijos gretose rezultatyviausiai rungtyniavo Kristijanas Sefanovskis

Šio turnyro tikslas, pasak trenerių – pasitikrinti jėgas su stipriausiomis Europos rinktinėmis, su kuriomis teks susitikti vasarą Europos čempionate.

Turnyre Lietuva žaidžia A grupėje drauge su Slovėnija, Latvija, Bulgarija, Vokietija ir Turkija U16 rinktine. B grupėje žaidžia Serbija, Juodkalnija, Turkija U15, Ukraina, Prancūzija ir Argentina. Dauguma šių komandų dalyvaus ir Europos čempionate.

Pernai analogiškame turnyre Konijoje lietuviai iškovojo antrąją vietą, finalą turkams pralaimėję paskutinę sekundę. Po to Lietuvos šešiolikmečiai iškovojo sidabrą ir Europos čempionate, vykusiame Kaune.

Šių metų šešiolikmečių rinktinė sudaryta daugiausia iš pirmosios LKF projekto „Talentų U15 karta” laidos. Prieš tai ši komanda užėmė antrąją vietą tarptautiniame Vladimiro Ryženkovo turnyre Minske.

Vasario 4—6 dienomis tame pačiame Samsuno mieste tarptautiniame turnyre žais ir Lietuvos šešiolikmetės merginos. Prieš tai jos stovyklaus Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją