Po susitikimo su K. Kemzūra Austrijos federacijos vadovai neslėpė vilčių, kad būtent treneris iš gilias krepšinio tradicijas turinčios Lietuvos padės jiems nutraukti net keturis dešimtmečius trunkantį laukimą.

Paskutinį kartą austrai Europos pirmenybėse žaidė 1977 metais. Tąkart Belgijoje jie finišavo dvylikti.

„Esame labai laimingi, kad toks patyręs treneris priėmė mūsų didelius tikslus“, – sutartimi džiaugėsi sporto direktorius Michaelas Schrittwieseris, atskleidęs, jog lietuvis įveikė net 14 kandidatų.

Austrus sužavėjo tai, kad treniruodamas Lietuvos rinktinę K. Kemzūra dalyvavo Europos ir pasaulio čempionatuose bei Londono olimpinėse žaidynėse.

Vos tik perėmęs Lietuvos komandos vairą jis ją atvedė iki planetos pirmenybių bronzos. Tačiau Europos čempionate, kuris vyko Lietuvoje, rinktinė netikėtai finišavo tik penkta, o olimpiadoje pasirodymą baigė pralaimėjimu ketvirtfinalyje prieš rusus.

Per savo karjerą K. Kemzūra yra vadovavęs ir Latvijos rinktinei bei Vilniaus „Lietuvos ryto“, Masvkos „Chimki“, Krasnodaro „Lokomotiv“, Gdynės „Asseco Prokom“ ir Nymburgo ČEZ komandoms.

Austrijos rinktinės atrankos varžybose lauks akistata su Vokietijos, Nyderlandų, ir Danijos nacionalinėmis ekipomis. Į „Eurobasket 2017“ iškops grupės nugalėtoja ir keturios pajėgiausios antrosios komandos (iš 7 grupių).

Savo naujajame poste K. Kemzūra oficialiai debiutuos rugpjūčio 31 dieną – rungtynėse išvykoje prieš olandus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)