Rimo Kurtinaičio treniruojama Pamaskvio komanda, kuri antrame etape iškovojo tris pergales iš keturių galimų, yra F grupės lyderė. „Žalgiris“, praėjusiame ture nukovęs Pirėjo „Olympiacos“ krepšininkus, vis tiek žengia paskutinis, aštuntas.

Pasak Kauno ekipos stratego Šarūno Jasikevičiaus, „Chimki“ klubas yra pajėgus patekti į Eurolygos finalo ketvertą. Ši komanda turi didžiulį puolimo potencialą, nes jai atstovauja du aukščiausios klasės gynėjai Aleksejus Švedas ir Tyrese'as Rice'as. Anot Š. Jasikevičiaus, svarbiausia apriboti šių krepšininkų laisvę ir sustabdyti varžovų greitąjį puolimą – jie renka nemažai lengvų taškų.

„Chimki“ ekipa už „Žalgirį“ pranašesnė beveik visose statistikos kategorijose. Kauniečiai tik geriau meta baudas, o tritaškių pataikymo procentas vienodas. R. Kurtinaičio auklėtiniai pirmauja lygoje pagal perimtus (9,25) ir blokuotus (4,9) kamuolius.

Rezultatyviausiai „Chimki“ gretose žaidžia A. Švedas. Jis, palyginti su pirmuoju etapu, savo rezultatyvumą pagerino 4,4 taško ir „Top 16“ varžybose pelno 21,8 taško, tritaškius meta 45,7 proc. taiklumu. T. Rice'as antrame etape įmeta 13 taškų, atlieka 6,8 perdavimo, bet iš toli atakuoja tik 23,5 proc. taiklumu.

Tiesa, Pamaskvio klubas neturi itin aukšto lygio aukštaūgių. Pastaruoju metu dėl traumos nežaidžia Paulas Davisas. „Chimki“ šį sezoną iš viso jau patyrė šešis pralaimėjimus, o VTB Jungtinėje lygoje suklupo tris kartus.

Beje, Š. Jasikevičius su R. Kurtinaičiu 1998-1999 m. sezoną kartu rungtyniavo Vilniaus „Lietuvos ryte“. Šiai komandai yra atstovavęs ir T. Rice'as.

Transliacijų tvarakaraštis:

sausio 28 d.

18.55 val. CSKA – „Brose Basket“,
21.40 val. „Real“ – „Olympiacos“,

sausio 29 d.

18.55 val. „Chimki“ – „Žalgiris“
20.55 val. „Unicaja“ – „Anadolu Efes“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)