Prie Limožo CSP komandos vairo D. Vujoševičius stojo sausio viduryje, poste pakeitęs prancūzą Phillipe Herve. Komandai serbas vadovavo jau dvejose rungtynėse ir jas abi Limožo krepšininkai laimėjo, tačiau trenerio elgesys ir vadovavimas žaidėjams minutės pertraukėlių metu atrodė tragikomiškai.

Anglų kalbos nemokantis D. Vujoševičius patarimus savo komandai, kurioje yra 8 prancūzai,
3 amerikiečiai, po 1 vokietį ir Burkina Faso atstovą, emocingai dalija serbų kalba.
Visa tai, ką sako treneris, žaidėjams iškomunikuoti į anglų kalbą mėgina vertėjas. Paradoksalus momentas užfiksuotas antradienio rungtynėse, kuomet į žaidėjo klausimą D. Vujoševičius atsakė surikdamas vieną raidę: „Aaaaaaaa?“.

Pažymėtina, kad angliškai visiškai nesuprantantis D. Vujoševičius anksčiau yra dirbęs Ispanijoje, Italijoje ir Rusijoje. Itin nesėkmingai jo karjera susiklostė Maskvos CSKA klube, iš kurio serbas 2010 m. buvo atleistas sezonui dar neįpusėjus, o gelbėti komandą teko stoti Jonui Kazlauskui.

Dirbdamas „Lietuvos ryte“ su kalbos barjeru buvo susidūręs prieniškis V. Šeškus, kurio bendravimas su legionieriais Billy Baronu, Mike'u Moseriu ir Travisu Leslie taip pat apsiribodavo gestikuliacija ir pavieniais angliškais riktelėjimais. Nepaisant to, V. Šeškaus treniruojamas „Lietuvos rytas“ žaidė sėkmingiau, nei šio sezono sostinės komanda. Net ir atleistas iš klubo prieniškis buvo po pergalingai pasibaigusio mačo.

D. Vujoševičius apskritai pasižymi labai sudėtingu charakteriu. Dar dirbdamas Belgrado „Partizan“ savo auklėtinius jis yra auklėjęs netgi kumščiu, susikibęs su kitų komandų strategais.

Kaip karalius jis jaučiasi ir Limože – po rungtynių švarką jam užvelka ne kas kitas, o komandoje dirbantis vertėjas. Epizodas iš Limožo klubo akistatos su Valensijos „Basket“:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)