Savaitės mačas. Neabejotinas RKL pirmenybių lyderis Tauragės krepšinio klubas savaitgalį sužaidė dvi sudėtingas rungtynės prieš artimiausius turnyro lentelės persekiotojus – Klaipėdos LCC tarptautinį universitetą ir Kauno KTU. Būtent mačas su KTU tauragiškiams baigėsi nesėkme, kuri lėmė ketvirtą pralaimėjimą šiame sezone. Kaune didžiąją rungtynių dalį pirmavę Tauragės atstovai po pertraukos prarado iniciatyvą ir leido varžovams persverti rezultatą. Ketvirto ketvirčio pradžioje KTU studentai surengė sėkmingą atkarpą 9:0 ir per 3 minutes sugniuždė varžovus. Galutinis rungtynių rezultatas – 71:63. Labiausiai šio mačo statistiniuose rodikliuose išsiskiria ekipų tritaškių pataikymas – 15 proc. Tauragės prieš 46 proc. KTU.

Atkakli kova. Sudėtingą KTU barjerą perlipti savaitgalį turėjo ir kita A diviziono lyderė – Akmenės SCKK-„Akmenės cemento“ komanda. Savo aikštėje akmeniškiai dar pirmajame ketvirtyje sugebėjo pabėgti per 8 taškus, tačiau iki ilgosios pertraukos svečiai varžovų persvarą pavertė niekais ir netgi persvėrė rezultatą 33:35. Rungtynių lūžis įvyko trečio ketvirčio viduryje, kuomet „Akmenės cementas“ spurtavo atkarpa 15:2. Tačiau net ir po tokio smūgio kovingieji studentai nenuleido rankų ir pamėgino jei ne pasivyti, tai bent sumažinti atsilikimą. Per kelias minutes iš 17 taškų deficito liko tik 5, galutinis susitikimo rezultatas – 77:72.

Spurtas. Arti pirmos pergalės buvo B diviziono B grupės dugne esanti lygos naujokė Šiaulių „Policija“. Itin atkakliose rungtynėse su viena iš grupės lyderių Plungės „Olimpo“ ekipa šiauliečiai nusileido 73:75. Įdomiai klostėsi trečias rungtynių kėlinys, per kurį „Policija“ paleido varžovus į priekį per 17 taškų (56:39) ir vėliau per 5 minutes šį skirtumą panaikino (57:57). Lemiamo ketvirčio metu Plungė ir vėl įgijo dviženklį pranašumą (70:60), tačiau ir šįkart svečiai rankų nenuleido ir kovojo iki galo.

Atlaikė spaudimą. Sunkią ir daug kam netikėtą pergalę B diviziono B grupėje iškovojo Kelmės „Kelmė“. Ketvirtoje pozicijoje besirikiuojanti ekipa išvykoje vieno taško skirtumu palaužė vieną iš grupės lyderių Pakruojo „Pakruojį-Lygumų ŽŪB“. Kelmiškiai pirmavo viso susitikimo metu ir turėjo net 15 taškų pranašumą. Įdomiausiai klostėsi ketvirtas kėlinukas, kuomet šeimininkai tolimais metimais ėmė terorizuoti pergale patikėjusius varžovus. Per keturias paskutines minutes Kelmė neįmetė nė taško ir leido varžovams priartėti 62:63. Tačiau paskutinė rungtynių minutė nerezultatyvi buvo abiems komandoms – svečiams pavyko išsaugoti minimalų pranašumą, iškovoti pergalę 62:63 ir įsitvirtinti ketvirtoje grupės vietoje.

13 rezultatyvių perdavimų. Po traumos į Ukmergės „Olimpo“ komandą sugrįžęs lyderis Ignas Ryla ne tik sugrąžino saviškius į pergalių kelią, bet ir pagerino asmeninį rezultatyvių perdavimų rekordą. Mače su LKSK kolektyvu 201 cm gynėjas net 13 kartų sukūrė progas komandos draugams sėkmingai užbaigti atakas.

Geriausi žaidėjai. Daugiausiai taškų per vienerias rungtynes šį savaitgalį įmetė Kupiškio KK „Kupiškis“ lyderis Gytis Radzevičius, mače su Sedos „Sedula-Aibe“ surinkęs 39. Atkovotų kamuolių savaitgalio lyderis – Vilniaus „Citus“ jaunasis vidurio puolėjas Albertas Valiulis, kuris rungtynėse su Kauno „Atletu-LSU“ po krepšiais sugriebė 16 kamuolių. Blokų lyderiu šią savaitę tapo Vilniaus „Lietuvos ryto-2“ aukštaūgis Lukas Kišūnas. Jis rungtynėse su bendraamžiais iš Kauno „Perkūno-Vytritos“ blokavo 4 metimus.

Talismanas. Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto komandos kolektyvas ir toliau intensyviai dirba tobulindamas vadybą ir rungtynių organizavimą. LCC „Moose“ dar vadinama ekipa nuo šiol turi savo talismaną. Prie ir taip gausaus būrio ekipos sirgalių prisidėjo dar šaunusis briedis.