Naudingiausia rungtynių žaidėja tapo „Utenos“ gynėja Dalia Belickaitė. Ji gavo prizą iš Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus rankų.

Ginčo kamuolį, aidint audringiems aplodismentams, išmetė premjeras A. Butkevičius. Tai jis darė dukart – vieną kartą kamuolį sugriebė Virgilijus Alekna, o kitą – Ieva Šimkutė.

LMKL rinktinė greitai atidarė taškų sąskaitą ir tai padarė Laura Svarytė, o vyrams tam prireikė kelių minučių – 2:2. Visus žiūrovus ant kojų pakėlė greitą ataką dėjimu baigęs V. Alekna – 8:4. Po minutės pertraukėlės krepšininkės surengę spurtą 8:0 bei truktelėjo į priekį – 12:8. V. Alekna keliskart bandė pakelti Dalią Belickaitę jog ši atliktų dėjimą, bet mėginimai buvo nesėkmingi. Paskutinę pirmojo kėlinio sekundę Neringa Skadaitė pataikė iš aikštės vidurio – 17:10.

Ir kaip gi LMKL Žvaigždžių diena be Aleknos dėjimo?.. :)Posted by Jaunius Sarapas on 2016 m. sausio 24 d.

L. Svarytė antro kėlinio pradžioje pademonstravo savo gynybiniu sugebėjimus per vieną ataką dukart blokavo vyrų metimus, bet Ramūnas Šiškauskas galiausiai rado kelią krepšio link – 17:23. Abi komandos keitėsi rezultatyviomis atakomis ir tai buvo palanku LMKL rinktinei, kuri toliau išliko priekyje – 32:25. Antrasis kėlinys baigėsi merginoms turint 8 taškų pranašumą – 37:29.

Trečiame ir paskutiniame kėlinyje vyrai siekė išvengti pralaimėjimo ir tai darė sėkmingai – likus žaisti kiek daugiau nei 3 minutes deficitą sumažino iki vieno metimo – 39:41. Likus kiek daugiau nei 2 minutėms buvo išgesintos šviesos ir aikštelėje pasirodė visi abiejų komandų žaidėjai. Vis dėlto tai situacijos nepakeitė ir persvarą išsaugojusios LMKL krepšininkės laimėjo šį mačą 52:47.

LMKL rinktinė: Ieva Šimkutė 10, Dalia Belickaitė 9, Kristė Druskytė 7, Neringa Skadaitė ir Laura Svarytė po 6, Jolanta Marmienė 5, Silvija Kuodienė 4, Laura Juškaitė ir Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė po 2, Justina Matuzonytė 1 taškas.

„Lietuva“: Rimtautas Gudas 11, Donatas Montvydas 8, Deividas Šemberas 7, Virgilijus Alekna ir Ramūnas Šiškauskas po 6, Romualdas Brazauskas 5, Valdemaras Chomičius ir Linas Pernavas po 2 taškus.

„Snaiperės“ konkursą jau 7-ą kartą laimėjo E. Briedytė

Šventę pradėjo tritaškių konkursas. Jame septintą kartą per savo karjerą triumfavo Marijampolės „Sūduvos“ žaidėja Ela Briedytė.

Pirmame etape geriausiai sekėsi „Kibirkšties“ krepšininkei Agnei Bobinaitei, kuri pelnė 21 tašką. Į pusfinalį taip pat pateko Ieva Stankevičiūtė („Aistės-LSU“) ir Ela Briedytė („Sūduva“) surinkusios po 20 taškų bei 18 taškų įmetusi Rita Milieškienė.

Už borto liko ir į pusfinalį nepateko 16 taškų surinkusi Andra Gabalytė („Sūduva“), 13 taškų surinkusi Akvilė Baronėnaitė („Hoptrans-Sirenos“), 11 taškų pelniusi Simona Dobrovolskytė („Fortūna“) bei 7 taškus surinkusi Aistė Vaitekūnaitė („Šiauliai-Universitetas“).

Pusfinalyje visos dalyvės pademonstravo gerą pataikymą, bet už borto liko I. Stankevičiūtė (18 tšk.) bei A. Bobinaitė (15 tšk.). Į finalą žengė dvi patyrusios snaiperės bei po 21 tašką surinkusios R. Milieškienė ir daugkartinė tritaškių konkurso nugalėtoja E. Briedytė.

Finalo seriją pradėjusi uteniškių gausiai palaikoma R. Milieškienė prastokai šaudė finalo serijoje ir surinko 14 taškų. E. Briedytė rekordo nepagerino, tačiau surinkusi 18 taškų septintą kartą tapo LMKL žvaigždžių dienos snaiperės konkurso nugalėtoja. Nugalėtojai atiteko ne tik apdovanojimas, bet ir „Top Sport“ įsteigtas 800 eurų piniginis čekis.

Įgūdžių konkurse triumfavo „Sūduvos“ komanda

Įgūdžių konkurse triumfavo Marijampolės „Sūduvos“ krepšininkė Andra Gabalytė ir Utenos sporto centro jaunieji krepšinio talentai.

Įgūdžių konkurse rungėsi trijulių komandos, kurias sudarė po vieną LMKL krepšininkę iš kiekvienos komandos bei po du Utenos arba Ukmergės sporto centro jaunuosius krepšinio talentus. Kiekviena komanda turėjo per minutę pataikyti kuo daugiau metimų iš įvairių distancijų.

Geriausiai sekėsi „Šiaulių-Universiteto“ krepšininkei Gabijai Šegždaitei su komanda bei „Sūduvos“ žaidėjos Andros Gabalytės trijulei. Abi komandos surinko po 16 taškų ir pateko į konkurso finalą.

Į įgūdžių konkurso finalą nepateko Lauritos Juričiūtės („Kibirkštis“), Erikos Kregždytės („Fortūna“), Lauros Želnytės („Aistės-LSU“), Santos Okockytės („Hoptrans-Sirenos“) ir Gintarės Mažionytės („Utena“) trijulės.

Finale pirmoji pasirodė G. Šegždaitė su Utenos sporto centro talentais, kurie pasižymėjo 7 taškais. Žymiai geriau finale sekėsi A. Gabalytės komandai, kuri kartu su Utenos sporto centro jaunaisiais krepšininkais surinko net 21 tašką ir tapo įgūdžių konkurso nugalėtojais. Laimėjusi trijulė buvo apdovanota „Sportland“ įsteigtais „Nike“ ir „Adidas“ bateliais bei „Molten“ kamuoliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)